Hogy csinaljatok a mustáros tejszines csirkemelleket? Nem baj, h tettem mellé kicsontozott combot? Meddig kel igy főzni?
Én így szoktam:
A szeletekre vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Azt is megpirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel, és lefedve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a mustárt, és az étkezési keményítővel elkevert tejszínt.
Attól függ, hogy fiatal csirke combja, mert annak elég 1 óra, de ha nagyobb comb, akkor többet kell főzni, hogy puha legyen.
én sütőben szoktam, besózom a mellszeleteket, borsozom, megkenem mustárral. zsiradékkal kikent jénaiba teszem, rétegezve ( ha több van)a szeletek közé teszek félkarikára vágott hagymát, szorosan lefóliázom és kb 40-45 percig sütöm. a kicsontozott comb is mehet közé, mert
ennyi idő alatt az is teljesen megpuhul. utána leveszem a fóliát , leöntöm főzőtejszínnel vagy simára kevert tejföllel, és addig sütöm már fólia nélkül, míg felszívja
a cuccot és pirulni kezd.van, amikor beborítom pár szelet baconnal is és azzal sütöm ropogósra.
már a mustártól omlós lesz a hús, a tejszín csak hab a tortán:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!