Hogyan csinàljam meg a csirkemelleket sütöben?
Nekem a legnagyobb kedvencem a sütőben sült csirke kategóriában a köménymagos csirke. Úgy készítem, hogy kevés olajat összekeverek borssal és sóval, ebbe belemártogatom a csirkemellet, majd megszórom köménymaggal. A páromnak csak pár szemet szoktam rászórni, mert bár az ízét nagyon szereti, de a köménymag formáját nem...
Kis vizet önteni kell alá, rárakni egy alufóliát és be a forró sütőbe. Ha már érzed, hogy megpuhult és átsült, akkor le kell venni az alufóliát, hogy megpiruljon, de nem szabad így sokáig sütni már, különben száraz lesz. Amint látod, hogy már nem fehér, hanem egészséges sült hús színe van ki is veheted.
Köretnek ehhez sok minden mehet: rízs (nem sima főtt, hanem inkább rizi-bizi féle), sima sült krumpli, vagy tepsiben sült krumpli, de én friss kenyérrel is imádom.
én ugy szoktam hogy tejfölt vagy tejszint öntök egy tàlba,abba egy kiskanàl mustàr elkavarom.
aztàn a husi egyik oldalàt megkenem vele,majd sozom meg borsozom.
aztàn teszek rà szeletelt gombàt meg kalifornia paprika csikokat,meg hagyma karikàt.mellé krumplit vàgok karikàra,és együtt teszem be a sütöbe(olajat alà ne felejtsd.)ha a krumpli szép aranysàrga,akkor kész is.
a csalàd kedvence
Az én kedvenc csirkemelles receptem ez:
A kikloffolt csirkemellet bemártogatom lisztbe majd tojásba majd ismét liszt tojás,és ezt reszelt sajtba megforgatom.A tepsi aljába öntök egy kis tejszint h ne ragadjon le,majd belehelyezem a csirkemelleket és a végén öntök rá tejszint(attól függöen h mennyit csinálsz)
Isteni finom és egyszerü.jó étvágyat hozzá! :)
Az én kedvensem:
A husit berakom a tepsibe és rakok mellé egypár karikára vágott vörös és fokhagymát!
Ezt berakom a sütőbe és letakarom alufóliával és megvárom hogy félig megpuhuljon .Ha ez megvan berakom mellé a kockára vágott krumpit és vissza be a sütőbe alufóliával.Ha megpuhultak akkor le aaz alufóliáával és már csak pirítani kell egy kicsit!
Nagyon finom ajánlom legközelebb ezt csináld meg!
Adiggra is jó étvágyat! :)
Megcsinalhatod ugy is mint a Becsi szeletet. A hust a hagyomanyos modon elkeszited,(liszt,tojas, prezli,)majd egy kiolajotott tepsibe rakod egymas melle(nem egymasra), minden szeletre ontesz egy kaveskanylnyi olajat,kb 30-40 precig sutod alufoliaval letekarva majd megforditod es folianelkul sutod amig teljesen meg nem puhul,kb 30 perc.(kisebb langon). Ha pl. nagydarab csirkecombok lennenek akkkor azt kb 45 percig kell sutni egyik oldalrol es kb. 30 percig a masikrol. A hús finom es puha,nem szivja magat tele zsiradekkal mint a hagyomanyos Becsi szelet keszitesenel, es a zsiradekot is megsporolod,amit mar masodszor nem lenne helyes felhasznalni, mer karos egett elemeket tartalmaz.
Barmilyen hus elkeszithato igy ,nem kell mellete allni amig megsul,gyors es finom,es meg egeszsegesebb is mintha zsiradekban rantottad volna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!