A fagyasztott tököt felolvasztjátok főzés előtt?
Ahogyan én szoktam:
Nagyon kevés vizet teszek fel egy akkora lábasban, amibe miután a víz felforrt, belefér a fagyasztott tök, telengedés nélkül. Majd ott állok mellette, ahogy enged ki, közben forgatom, a fakanállal rásegítek, hogy mielőbb szétolvadjon az egész. Közben persze még vizet enged. Így, hogy közben forgatom, kavarom, nincs az, hogy egyik része megfő, míg a másik fele nyers marad.
Én így szoktam:
Pici vizet a tál aljára, belerakom a fagyasztott tököt, ráöntök annyi tejet ami ellepi és takarék lángon hagyom had olvadjon, addig még be is bírom pakolni a ruhákat a gépbe .
Mi az, hogy 40 perc, max. 4 perc! ahogy az utánam következő is írta, addig bepakolja a ruhákat a gépbe, mire a láng fölött a gázon a fagyasztott tök kiolvad!
Ha még ennyi időd sincs, akkor valóban vedd ki főzés előtti este, és tényleg miszlikekre olvad a tök, mire sorra kerül!
Ahogy én szoktam. a fagyos tököt egy mikrózható tálra teszem, és közepes fokozaton megjáratom 2-3 percig a mikróban.ez arra elég, hogy késsel kisebb darabokra tudom tördelni, és mehet a dinsztelt hagymára. ott már a gáz hőjétől fedő alatt elkezd kiolvadni. egy csöpp víz kell alá csak, hogy a hagyma meg ne égjen.
a kanál ecet nagyon jó, mert nem lesz pép a tökből, hanem szép szálas marad.
ha már kiolvadt minden darab és elkezd főni, nem sok kell már neki. egy kóstolás, és utána rántod, vagy habarod, ahogy szeretitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!