Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem fűszerezzük a...

Miért nem fűszerezzük a rántott, húst karajt?

Figyelt kérdés
Kiklopfoljuk a sertést, só, liszt, tojás, morzsa be az olajba és így is jó íze lesz. De miért nem pácoljuk be vagy szórunk rá valami őrült fűszerkeveréket? Máskor mindig úgy teszünk a sertéshússal, nem?

2012. aug. 30. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a karajt is mindig befűszerezem.
2012. aug. 30. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez ahány ház annyi szokás . Én a sertést a ha csak kirántom akkor is elötte 1-2 órára fokhagymás tejbe áztatom. Aztán só bors . Én igy láttam otthon...
2012. aug. 30. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát, hogy te miért nem szoktad azt csak te tudhatod.

Szerintem mindenki más szokta.

2012. aug. 30. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi is megszoktuk szórni sóval, borssal, meg néha egy kis vegetát is szórunk rá, vagy ilyen fokhagymaporral, vagy fűszerkeverékkel. Attól a karaj még finomabb lesz! :) :D Fűszerezd csak meg! :)
2012. aug. 30. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Á értem, nem nagyon tudok főzni...
2012. aug. 30. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
:) Nem baj, senki sem születik úgy. Gyakorlat teszi a mestert!
2012. aug. 30. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én besózom, majd tejben áztatom a rántani való húst, utána lecsöpögtetem a tejet, a húst megszórom őrölt borssal és majorannával, majd ezután panírozom, bár mi csirkét rántunk legtöbbször, de disznóhúst is jó befűszerezni.
2012. aug. 30. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi imádjuk a mustáros-hagymás rántotthúst. a besózott húsokat belkenem borsos mustárral. hagymát váágok félkarikára és a bekent húsokat hagymával rétegezve egy fedeles dobozba teszem. egy éjjelen át pácolódik.

másnam leszedem a hagymát, egy kicsit papírtörlővel megszorongatom a húsokat és panírozom. a tojásba én pl tejföl teszek, habverővel simára keverem.

ha nem mustáros a hús, van amikor akkor fokhagymával ízesítem a felvert tojást.

De bevallom a karaj, a szűzpecsenye az "szent". azt csak sózom, semmi egyéb nem kerül rá, mert ezeknek olyan ízük van, hogy önmagukért is lehet szeretni...:)

2012. aug. 30. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
100%
A fehérhúsoknak bizony elkél a pác. Disznóhúst ritkán, csak ha érdekesebbet akarok. De azt a vegeta szerintem agyonvágja (mint sok minden mást is). Szoktam néha a húszeletek közé néhány órára hagyma karikákat tenni, csak az aroma megy átt. De van hogy a vöröshagymát pépesítem (fokhagymanyomón) és rákenem a kilopfolt szeletekre, hagyom állni két órát, megsózom és panírozom.
2012. aug. 30. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!