Miért nem fűszerezzük a rántott, húst karajt?
Figyelt kérdés
Kiklopfoljuk a sertést, só, liszt, tojás, morzsa be az olajba és így is jó íze lesz. De miért nem pácoljuk be vagy szórunk rá valami őrült fűszerkeveréket? Máskor mindig úgy teszünk a sertéshússal, nem?2012. aug. 30. 14:25
1/9 anonim válasza:
Én a karajt is mindig befűszerezem.
2/9 anonim válasza:
Szerintem ez ahány ház annyi szokás . Én a sertést a ha csak kirántom akkor is elötte 1-2 órára fokhagymás tejbe áztatom. Aztán só bors . Én igy láttam otthon...
3/9 anonim válasza:
Hát, hogy te miért nem szoktad azt csak te tudhatod.
Szerintem mindenki más szokta.
4/9 anonim válasza:
Mi is megszoktuk szórni sóval, borssal, meg néha egy kis vegetát is szórunk rá, vagy ilyen fokhagymaporral, vagy fűszerkeverékkel. Attól a karaj még finomabb lesz! :) :D Fűszerezd csak meg! :)
5/9 A kérdező kommentje:
Á értem, nem nagyon tudok főzni...
2012. aug. 30. 15:16
6/9 anonim válasza:
:) Nem baj, senki sem születik úgy. Gyakorlat teszi a mestert!
7/9 anonim válasza:
Én besózom, majd tejben áztatom a rántani való húst, utána lecsöpögtetem a tejet, a húst megszórom őrölt borssal és majorannával, majd ezután panírozom, bár mi csirkét rántunk legtöbbször, de disznóhúst is jó befűszerezni.
8/9 anonim válasza:
Mi imádjuk a mustáros-hagymás rántotthúst. a besózott húsokat belkenem borsos mustárral. hagymát váágok félkarikára és a bekent húsokat hagymával rétegezve egy fedeles dobozba teszem. egy éjjelen át pácolódik.
másnam leszedem a hagymát, egy kicsit papírtörlővel megszorongatom a húsokat és panírozom. a tojásba én pl tejföl teszek, habverővel simára keverem.
ha nem mustáros a hús, van amikor akkor fokhagymával ízesítem a felvert tojást.
De bevallom a karaj, a szűzpecsenye az "szent". azt csak sózom, semmi egyéb nem kerül rá, mert ezeknek olyan ízük van, hogy önmagukért is lehet szeretni...:)
9/9 mustafa33 válasza:
A fehérhúsoknak bizony elkél a pác. Disznóhúst ritkán, csak ha érdekesebbet akarok. De azt a vegeta szerintem agyonvágja (mint sok minden mást is). Szoktam néha a húszeletek közé néhány órára hagyma karikákat tenni, csak az aroma megy átt. De van hogy a vöröshagymát pépesítem (fokhagymanyomón) és rákenem a kilopfolt szeletekre, hagyom állni két órát, megsózom és panírozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!