Fagyasztott tengeri halfilét hogyan kell kirántani?
Figyelt kérdés
Olvasszam fel,vagy fagyottan panírozzam és süssem meg?Fritőzöm nincs,csak serpenyő.És az az igazság,hogy bár nem vagyok nagyon kezdő háziasszony,ez a rántott halfilé teljesen kikészít.Mert mindig van vele valamilyen baj,de legtöbbször az,hogy a panír külön életet él és a hal meg szétesik.Hogyan csináljam?A párom csak a tőkehalat,tonhalat és a hekkfilét szereti(az elérhetőbb árú halak közül)Ha mondjuk elég forró olajban sütöm és fagyott volt,akkor kívül megég, belül fagyos. Ha nem elég forró,akkor szétmállik és felveszi az olajat.Ha felolvasztom és úgy panírozom be,szinte 100 %,hogy nem ég meg,de szétesik.Ti hogy csináljátok?
Én el se tudom képzelni mi a baj...:O Kiolvasztod (be is pácolhatod 1 éjszakára úgy még finomabb és még a halszagot is elveheted) aztán szokásos módon bepanírozod és természetesen elég forró olajban hirtelen kisütöd. Gyorsan megsül,mint a csirkemell.Ne félj tőle!:)
Sok sikert!
2012. aug. 27. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Egyébként azt még hozzáteszem,hogy a leírtak alapján eddig tényleg az olaj forróságával lehetett a baj (akkor szokott a panír leválni ha többet van benne,mint kellene stb).
2012. aug. 27. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm,lehet,hogy nem elég forró az olaj tényleg,de úgy szoktam kipróbálni,hogy egy darabka panírt teszek bele,és,ha jól sül,megy a többi(különben a többi rántott dologgal -kivéve az egész csirkecomb,de azt nem sütök-semmi baj,csak a hal.Köszi!
2012. aug. 27. 20:35
4/12 anonim válasza:
Örülök,hogy hasznos volt a válaszom,kérlek értékeld!
Például a csirkemellet hogy rántod?
S a combit azért nem szoktad,mert nem sikerül?
Remélem most minden ok lesz,ha így csinálod,ahogy írtam!:)
2012. aug. 27. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
S még az jutott eszembe,hogy csak a hagyományos panír jöhet szóba?:) Mert ha nem,tudok ajánlani párat!
De bő-forró olajban hidd el már sikerülni fog!:)
2012. aug. 27. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Kiolvasztod, ami vizet ereszt azt öntsd le alóla,amelyik vastagabb azt darabold megfelelőre, kicsit sózd be, csavarj rá kevés citromlevet, hagyd állni, és a szokott módon panírozd be, és közepesen forró olajban süsd meg.
2012. aug. 27. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat.Eleve nagyon ritkán készítek rántott dolgokat,mert szerintem az csak frissen finom,én pedig többnyire előre főzök.Általában nagyon későn esünk haza,este 9 felé meg már nem állok neki ilyesminek,mint a rántott ezmegaz,hanem előre készítek felmelegíthető kajákat,és azt esszük,meg a munkahelyünkre is ilyeneket viszünk.Na,de ritkán azért jó lenne otthon valami finomat alkotni,és hal-ügyben eddig nagyon sikertelen voltam,pedig a párom nagyon szeretné.Amúgy a csirkecombot főleg azért nem készítem,mert nem szokott sikerülni-véres vagy nyálkás marad-de amúgy sem szeretem,a párom meg nem eszik húst,csak halat-inkább a csirkemell.Abból is csak nagyon vékony szeleteket panírozok.Sokféle dolgot szoktam rántani,ha időm van:nyers krumplit,félbevágott paprikát,juliska-babot,mikor éppen mi terem a kertünkben.Köszönöm a segítségeteket,majd próbálkozom szorgalmasan.
2012. aug. 27. 20:55
8/12 anonim válasza:
Ha előre bepanírozod a csirkemellet,akkor mikor este 9 körül hazaértek,kb ugyanannyiba tellik beledobni az olajba és megsütni frissen,mint felmelegíteni valamit.Ez igaz a halra is,mert ezek télleg pár perc alatt megsülnek.
Paprikát meg ilyeneket is szoktál rántani!?:O Na látod Én is tanulok újat!:)
A csirkecombnak meg ha érdekel,az a lényege,hogy közepes lángon,fedő alatt kell sütni,és biztosabb,ha kettévágod.
További sok sikert!:)
2012. aug. 28. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
Miért lettem lepontozva? 5 db hasznos válasszal SEGÍTETTEM!
2012. aug. 30. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Följebb pontozlak, oké?:) Szerintem is hasznos volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!