Milyen finom pogácsát süssek?
Múltkor találtam egy túrós pogit ami isteni volt, de most nincs itthon túró.
Próbálkoztam már többfélével, de egyik sem lett valami jó.
Tudtok valami szupi receptet? :)
5 egész tojás, 1 nagy dobozos tejföl (450 gr.-os), 25 dkg margarin, 25 dkg hideg (kemény)zsír, 2 csapott ek. só, kb. fél liter tejbe 2 ek. cukorral felfuttatott 7-8 dkg élesztő. - ezeket kézzel összekevered, és annyi lisztet gyúrsz hozzá, hogy olyan tésztát kapj, ami nem ragad semmiképpen sem, de nem is túl kemény ( kelesztés során lágyul a tészta) - szóval ne legyen lágy a tésztád!
Ezután letakarva keleszted, majd 2 részletben lisztezett deszkán elnyújtva (kb.1,5cm.) késsel a felületét hosszában és keresztben is kissé megvágod (süléskor így szépen szétnyílik a teteje), egész felvert tojással megkened, reszelt sajttal megszórod, (ha van szezámmagod, vagy lenmagod, vagy egész szemű mákod, akkor az is jól mutat rajta, de elhagyható) szaggatóval kiszaggatod, vagy késsel először egy kb.:2,5 cm.-es csíkot vágsz belőle, majd ezt vágod kockákra, és így nem marad "sallangod" sem. Jó meleg sütőben szép pirosra sütöd. Szerintem nagyon finom. Remélem kipróbálod majd te is. Jó sütkérezést!
Ez nagyon finom, ilyet sokszor csinálok, de van, hogy többször is hajtogatom és megszórom sajttal, nem csak egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!