Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet nagyon finom...

Hogyan lehet nagyon finom pogácsát sütni?

Figyelt kérdés

olyan finom "nagymamás" pogit szeretnék csinálni, aminek a külseje ropogós, a belseje, pedig omlós :)

légyszi linkeljetek receptet, vagy, ha házi, akk írjátok le (azt is milyen sütőbe, meddig...


2011. ápr. 19. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Szia!Én nagyon finom pogit tudok sütni mindenki szerint:-)

60dkg liszt,1 élesztő,25dkg margarin,1kk cukor,2 kk só,1 dl tej,1 pohár tejfel.Ezeket összegyúrod,majd ha megkelt,összehajtogatod.Kiformázod,megkened a tetejét tojással,sajttal megszórod,majd 200 fokos sütőben kb 15 percig sütöd.

2011. ápr. 19. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezt kipróbálom...
2011. ápr. 19. 13:39
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Nem a recept és elkészítés a nagy kunszt. Hanem hogy megfelelő sütőd van....


A pogit jó forró sütőben kell sütni és inkább hirtelen, hogy belül is átsüljön, de ne száradjon ki.


Nekünk régi gáztűzhelyünk van, és hát elég gyenge a lángja, úgyhogy ritkán sütök...

2011. ápr. 19. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Szia! Ezek isteni finomak, mindkettőt ajánlom, már próbáltam:


[link] (ennek a tésztájába én 1 egész tojást teszek, 3 kávéskanál sót, és nem rakok bele reszelt sajtot, csak a tetejét szórom meg. Ez a kedvenc pogácsám. Egyszerűen tökéletes!)


[link] (ez is nagyon-nagyon finom, ha van otthon túróm, akkor ezt készítem).

2011. ápr. 19. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

kiegészíteném a 2. hozzászólót. a sütő is mehet a levesbe, ha az ALAPANYAG nem jó

nálunk így készül:

1kg (jóminőségű)lisztben elmorzsolunk 50dkg (sütő)margarint teljesen. Majd ebbe beleöntjük az előre tűzhelyen meglangyosított "igazi pluszt adó hozzávalót" (házi tehéntej forralása után leszedett tejszín/föl meg kicsi tej (~3dl saccra, ezt sose mérjük) - na ehhez egy bolti tejfölös vacak se ér fel :)) amiben felfuttattunk 5dkg friss élesztőt. Ahogy ezt beleöntöttünk a vajas lisztbe, beledobjuk 3-4 házityúktojás sárgáját és 2-3tk sót. Jól kidolgozzuk. Kóstold meg a nyers tésztát, kicsit sósnak kell lennie, akkor lesz csak jó sütés után.

Kinyújtod, mind a 4 irányból felhajtogatod, 30percig hagyod pihenni. Ezt 3* kell megcsinálni. Ezután kinyújtod, mi a tetejét bevagdossuk késsel (ez is pluszt ad) kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, sózott tojásfehérjével lekenegetjük, és egy tisztes csipetnyi reszelt sajtot (füstölt/trapista vegyesen) teszünk a tetejére. 180°ra előmelegített sütőben légkeverésen addig sütöd amíg szépen nem barnul a teteje. Fontos hogy készítése közben ne nyitogasd az ablakot, ne kapjon huzatot, ne legyen se hideg, se túl meleg a konyhában. Pára se.

Persze nem kell mereven betartani ezeket a szabályokat, de akkor már nem olyan lesz.. Ha viszont így csinálod, akkor messze földön híres lesz a pogácsád, mert isteni! :)

2011. ápr. 19. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!