Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell finom sajtos...

Hogyan kell finom sajtos pogácsát sütni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 30. 19:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nálunk így, mindenki falja!


3 dkg élesztőt pici tejben felfuttatom, 25 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 2 dl tejföllel, 2 kk sóval, 45-50 dkg liszttel összedolgozom. 20 percenként háromszor hajtogatom, majd kiszaggatom, a tetejét megkenem a tojásfehérjével és megszórom sajttal vagy magvakkal és aranybarnára sütöm.

Jó étvágyat!

2009. jún. 30. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
1 kg liszt, 5dkg élesztö/pici tejben megfutatva/ 25dkg margarin, tejföl hogy gyurhato legyen, kb. egy pohàr! Megkeleszted, kiszaggatod, tojàsba és reszelt sajtba màrtod, kisütöd!
2009. jún. 30. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja, 2g so! ez lemaradt! :) skb. 1 dl tej a futatàshoz!
2009. jún. 30. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
2g helyett 2 dkg bocsi :)
2009. jún. 30. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

50dkg liszt

25dkg vaj vagy margarin

25dkg reszelt sajt

1 csomag suto por

1 kaves kanal so

annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon

1 tojas a keneshez


Elkészítés:

A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.

Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon.

Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk.

Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk.

Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk.


Tanácsok:

Minnel melegebb a suto, annal magasabbra emelkednek es omlosabbra sulnek a pogik.

Nem muszaj a so es komenymag a tetejere, de szerintem ugy nagyon fini.


Elkészítési idő: 30 perc

2009. jún. 30. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Rég elfogyott a pogácsa,látom már, 2009-06-30 19:23. Nagyon tetszik a recept. Vajon, ha durumlisztből készítem, akkor is finom lesz? Talán valakinek van ebben tapasztalata és segít. Köszönöm,előre.
2010. dec. 6. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok, kedves Utolsó! Tényleg nagyon finom, és én olyan közepes méretűre szoktam szaggatni, hogy kicsit lágyabb maradjon. Ha kipróbálod durumlisztből, kérlek, írd meg, milyen lett, mert engem is érdekel. Köszi szépen.

És a kedves kérdező elkészítette vajon valamelyiket?!

2010. dec. 6. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Sajnos, pogácsasütésem rosszul sikerült. ügyetlenségem okozta.

A liszt grahamliszt volt, nem durumliszt.

A konyha eléggé hűvös volt, ami a kelendő tészta számára előnytelen.

Hiába kergettem az élesztőt, nemigen futott fel. Elég régi volt.

Sütőm hőfokjelzőjét a közelmúltban figyelmetlenül lesúroltam, s a hőfokot körülbelül választottam meg. (Hamarosan veszek sütőhőmérőt.) A pogácsa száraz és kemény lett. Közepében volt kicsike lágy rész. Az viszont sületlennek hatott.

Tehát, sajnos, nem mondhatom meg, hogy a durum lisztből milyen a pogácsa. Ezek után azt sem, hogy milyen a graham lisztből készült pogácsa. Mert talán másmilyen, mint enyém. Zsuzsi kiskutyámnak nagyon ízlett. Magam is megettem, de fiamékat megkíméltem tőle.

Kívánok jó sütést!

Magamnak - jobbat. Üdv.

2010. dec. 9. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!