Hogyan kell finom sajtos pogácsát sütni?
Szia, nálunk így, mindenki falja!
3 dkg élesztőt pici tejben felfuttatom, 25 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 2 dl tejföllel, 2 kk sóval, 45-50 dkg liszttel összedolgozom. 20 percenként háromszor hajtogatom, majd kiszaggatom, a tetejét megkenem a tojásfehérjével és megszórom sajttal vagy magvakkal és aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez
Elkészítés:
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon.
Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk.
Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk.
Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk.
Tanácsok:
Minnel melegebb a suto, annal magasabbra emelkednek es omlosabbra sulnek a pogik.
Nem muszaj a so es komenymag a tetejere, de szerintem ugy nagyon fini.
Elkészítési idő: 30 perc
Első vagyok, kedves Utolsó! Tényleg nagyon finom, és én olyan közepes méretűre szoktam szaggatni, hogy kicsit lágyabb maradjon. Ha kipróbálod durumlisztből, kérlek, írd meg, milyen lett, mert engem is érdekel. Köszi szépen.
És a kedves kérdező elkészítette vajon valamelyiket?!
Sajnos, pogácsasütésem rosszul sikerült. ügyetlenségem okozta.
A liszt grahamliszt volt, nem durumliszt.
A konyha eléggé hűvös volt, ami a kelendő tészta számára előnytelen.
Hiába kergettem az élesztőt, nemigen futott fel. Elég régi volt.
Sütőm hőfokjelzőjét a közelmúltban figyelmetlenül lesúroltam, s a hőfokot körülbelül választottam meg. (Hamarosan veszek sütőhőmérőt.) A pogácsa száraz és kemény lett. Közepében volt kicsike lágy rész. Az viszont sületlennek hatott.
Tehát, sajnos, nem mondhatom meg, hogy a durum lisztből milyen a pogácsa. Ezek után azt sem, hogy milyen a graham lisztből készült pogácsa. Mert talán másmilyen, mint enyém. Zsuzsi kiskutyámnak nagyon ízlett. Magam is megettem, de fiamékat megkíméltem tőle.
Kívánok jó sütést!
Magamnak - jobbat. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!