Hogy kell finom sajtos pogácsát sütni? Szilveszterre szeretném, és olyat amelyikben sok sajt van.
Szia! Nekem van egy receptem, kicsit bonyolult, de ez viszi a prímet mindenhol. Leírom, hátha neked is tetszik.
3 dkg élesztő , 3 tojássárgája,1 egész margarin,1 tk só,1 tejföl. 30 dkg sajt, fele füstölt fele sima. Liszt, amennyit felvesz a tészta. Az élesztőt belekevered kb 2 evőkanál tejfölbe , és összegyúrod a többi hozzávalóval. Liszt mennyiség ehhez a recepthez nincs adva, mert azt majd te látod, hogy mennyit vesz fel a tésztád. Olyan hááá.. tésztaállagúnak kell lennie, és ne ragadjon:))
Az összegyúrás után pihentesd a tésztát, kb egy óráig hadd keljen meg. Utána kinyújtod, kb 1,5 cm vastagra. Jön a hajtogatás. Felülről alulra hajtod majd jobbról balra a tésztát.15 percet pihen. Kinyújt , megint ugyanígy hajtogat.pihen. Ezt még harmadszor is eljátszod. Utána nyújt szaggat, süt, tetejére is mehet sajt. Tudom, hogy macerás és bonyolutl, de mikor csinálod már nem is lesz az meglátod, és az íze isteni, kárpótol majd . Ja, a recept 1 tk sót ír én két és felet szoktam tenni, mert mi szeretjük ha érzik kicsit a sós íz. Én is ezt csinálom szilveszterre 3 x-os adagban, én juhsajtot is fogok most használni.
Milyen sajtokkal a finom?
Én is probàlom megcsinàlni majd,de trappista sajtot mifelénk nem lehet kapni:((((((((((((88
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!