Valakinek van valami bevált szilvás süti receptje?
A minap láttam a tv paprikán egy szilvás tekercset, sajnos nem találom. de nagyjából emlékszem rá, és meg is fogom csinálni.
A Bede Robi egy csajjal csinálta. 40 deka lisztből, fél csomag élesztővel, egy kanál vajjal, egy csipet sóval,nem tudom mennyi cukorral, csináltak egy könnyű kelt tésztát.
Fél óra kelesztés után kb 1 centi vastagra nyújtotta a nő.
közben Robika megvágta a szilvát, helyes kis szeletkékre, kb 20 dekányit (én többet raknék bele)
a tészta egy nagy téglalap volt. megszórták a szilvával, majd arra barnacukrot szórtak és fahéjat.
a nő a hosszú felénél kezdve elkezdte szorosan feltekerni
a szilvás tésztát, mint a beiglit. utána kb 2 centis darabokra vágta, és vajazott tepsibe szorosan belepakolta.
betették az elektromos sütőbe aztán..... snitt, vágás, és gyügyörű szilvás csigák kerültek a tányérra:))
sajnos csak ennyire emlékszem, de a saját kelttészta receptemmel meg fogom csinálni, ha addig élek is:)
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!