Köszönöm a válaszokat! Én palacsintán próbáltam ki hogy eperkrém nutella és tejszínhab!De mivel a kettő között nincs
nagy különbség biztos gofrival is finom!:)
nutella-mogyorókrém
csoki olvasztva
tejszínhab
csoki, vanilia vagy puncspuding
kakaópor, fahéj, porcukor, vaniliáscukor
kókusz, diókrém
Nagyon sok mindennel lehet enni.
Én szoktam natúr, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, csokisziruppal, lekvárral.
Teszek rá szóró cukrot, manduladarabokat vagy forgácsot, gyümölcsöket.
Nagyon finom! Nagyon szeretem! :) :D
Attól függ, hogy készül. Ha így:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
3 dl tej
Tojásokat szétválasztom, fehérjét felverem a cukor egy részével. A vajat egy másik tálban megolvasztom, hozzákeverem a cukor maradékát és a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a liszthez hozzáadom a sót és a sütőport, majd a lisztet és a szobahőmérsékletű tejet kanalanként, kis adagonként adagolom hozzá, csomómentesen elkeverem, majd hozzákeverem óvatosan a habot. Ha túl sűrű, még lehet hozzá egy kis tejet keverni, általában kicsit több, mint 3 dl-t teszek hozzá. Hagyom állni egy órát kb a tálban, majd kisütöm gofrisütőben.
Ehhez a verzióhoz nem adok semmit, mert magában a legjobb. Ám a tejet lehet vízzel is helyettesíteni, a tejjel lágy és puha, a vízzel ropogós lesz. Ha nincs otthon tej, néha így csinálom, vagy keverem a kettőt, ekkor puding, olvasztott csoki, vagy ízlés szerint bármi mehet rá, ami otthon van.
Próbáljátok ki a következőt:
A fenti recept, amikor eszitek, olvasszatok mikróban csokit egy kis tejjel elkeverve, tegyetek a gofrira banán, eper vagy narancsdarabokat, és csorgassatok a tetejére az olvasztott csokiból. Esetleg tejszínhab is mehet rá. Ha nem simán eszem, akkor így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!