Mit szoktatok reggelire készíteni?
Hát nekem soha életemben senki nem készített reggelit (szüleimmel éltünk 3-man), azt ettem, amit a hűtőben találtam. Úgyhogy bármit is készítesz a gyerekeknek nagyon ajánlom, hogy becsüljék meg.
20F
Ha kikavart túrót, (mondjuk hagyma nélkül) bármilyen ízesítésben z-paprikába, paradicsom-paprikába "csomagolva" adod nekik, akár otthoni kajálásra, akár elvitelre. Pár szelet felvágottal, egy-egy pohár joghurt, vagy kefír.
Vagy készítel padlizsánkrémet, májkrémet, hasonlókat kenyérre, kiflire.
szendvics
-egy tálra előző nap szeletelek szalámit, sonkát, párizsit, sajtot, ezt lefóliázom másnap előveszik és azt esznek belőle amit kérnek, mellé szezonális zöldség
-körözött, májkrém, tojáskrém-zöldség
-főtt tojás, tükörtojás, rántotta
-méz, lekvár, nutella
-müzli tejjel vagy joghurttal
-pohár tej, mellé vmi előző nap sütött péksüti, főleg kakaós kuglóf, kalács, bukták, csigák, táskák
-tea pogácsa, sajtos, sós perec, rúd
-gyümölcsös mézes túrókrém piritóssal
-tejberizs, tejbegríz, édes vagy sós kásák
-tonhalpástétom paradicsommal
-gyümölcsök, túrórudi, joghurt
-melegszendvics, hamburger, főtt virsli mustárral
Én itthon sosem eszek reggelit, csak ha nagyon ráérek. Viszont szoktam inni tejes teát, cukrozva, isteni finom, és nagyon jól szoktam lakni vele. :) Én úgy csinálom, hogy egy nagy bögrébe töltök vizet, beleteszem a fekete teát, mikrózom, bele a kicsivel több cukor, mint a rendes teába, plusz rá egy deci tej, és összekeverem. Tényleg hatásos, van, hogy meg sem iszom, annyira tele vagyok tőle. Éhes tízóraiig nem leszek.
Idén viszont lemondjuk a menzát (csak ebédet kérünk), úgyhogy a kedvenc szendvicsemet fogom elkészíteni esténként, és azt viszem a suliba, egy üveg teával. :) A kedvenc szenyóm:
- 2 db fél szelet kenyér, vagy 1 db zsemle
- vaj
- kolbászkarika
- reszelt sajt, jó sok
- ketchup
Olyan, mint a melegszendvics, csak hidegen, nagyon szeretem, és jól laktat. :) Remélem, segítettem. :)
U.i.: Ha te mindenképp reggeliztetni akarod őket, akkor adj nekik tejbedarát, almamártást, esetleg almáspitét, amit előző nap készítesz el, rebarbara-mártást, tejberizst , hagymás-szalonnát (jujj, imádom :D, reszelt hagyma + szalonna, 6-7 perc mikró), piritós tükörtojással, 5 perces süti. :)
Ha 5 perceset nem ismernéd, a recept:
- 4 ek liszt
- 4 ek porcukor (!)
- 3 ek tej
- 3 ek olaj
- 2 ek kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 tojás
- + valami gyümölcs, pl. meggy, de ez kihagyható
Remélem, hasznos lett.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!