Fagyasztott, tisztított halfiléből mit lehetne készíteni?
Ha kiengedett, besózod, ha állt a sóban néhány órát, panírozod és kirántod. Leginkább valami krumpli-köretet szoktak hozzá készíteni, esetleg tartárt is adnak hozzá.
Vagy sózod, fűszerezed ízlés szerint, és csak paprikás-lisztbe forgatva sütöd meg. Persze ez esetben is lehet (sok esetben) szoktak valamit adni mellé, bár sokan sütve inkább csak borozgatás-sörözgetés-csemegének adják.
tudom h sültet mondtál de ez is fini.
Kis kockákra darabolsz 1 hagymát és zsiradékon megdinszteled. Felöntöd főzőtejszínnel, hozzáadsz gombát és a feldarabolt halat. Mikor megfött a hal, habarással besűríted. Spagettit főzöl és ezzel a szósszal összekevered. Sajttal tálalod.
Vagy vajat, sót, fokhagymát és petrezselymet összekeversz. Ezzel bedörzsölöd a halat és megsütöd
Ez jól hangzik.
A kérdés, hogyan van szelve a fagyasztott hal.
Egyszer én beszaladtam a csőbe, olyan vékony szeletekre volt a filézett hal felszelve, hogy nyersen akár újságot olvashattam volna rajta keresztül.
Ha 2-3 cm vastag, akkor:
Sózd és borsozd be sütés előtt 1-2 órával.
Zománcos tepsit vastagon kenj ki vajjal és tejföllel. Rakd bele a halszeleteket, rakd körbe hasáb burgonyával, a két ellentétes sarkába tégy 1-1 csípős paprikát, locsold meg 1 citrom levével, majd a tetejét kend meg ismét vastagon tejföllel. Teaszűrőn keresztül szórd meg a tetejét vastagon zsemlemorzsával (=ekkor csak a szép apraja fog rászóródni).
Alufóliával beborítod, amikor már puha a hal is és a krumpli is, fólia le, és szép pirosra sütöd. Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!