Padlizsán szeletek olajos lében eltéve?
Figyelt kérdés
Üvegben, olajos lébe. Babérlevél, szemesbors. Valki tud valami hasonló receptet? Google semmi hasonlót nem adott ki.2012. aug. 25. 14:55
1/1 anonim válasza:
Én szoktam grillezette olajban eltenni, de az csak kb két-három hétig áll el, vagyis nem télire való eltevés, illetve még nem próbáltam télre így eltenni:)
A padlizsánszeleteket grillrácson megsütöm,sózom, majd rétegezve üvegbe töltöm.a rétegek közé teszek babért, borókabogyót, (egyik kedvencem) borsot, kés lapjával megroppantott fokhagymagerezdeket. keverek olajat, fele oliva, fele napraforgó,ezt is locsolgatom a rétegek közé. a végén el kell lepje , de éppencsak az olaj. a tetejére egy ágacska rozmaringot teszek, csavartetővel lezárom. hűtőben tartom. húsok, szendvicsek mellé veszünk ki belőle nagyon finom a fűszerektől.
a megmaradt fűszeres olajat is felhasználom más salátákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!