A padlizsán héja ehető, vagy van benne valami mérgező? Ki tudja, hogy miért mondják a szakácskönyvek, hogy hámozzuk meg.
A szláv népek egyáltalán nem pucolják meg. semmi káros nincs benne.
persze pl padlizsánkrémbe nem való a héja, úgy kell kikaparni a belét a sült héjból.
Ha túlérett akkor keserű.
Egyébként: - Már megint héja? kérdezi a kis sasfióka.
- egyed amit hozok, a héjában van a vitamin. mondta a sas mama.
Látom már 5 éves kérdés, de éppen én is hasonlóra kerestem a választ.
Beillesztem ide, amit találtam.
„- Az érett padlizsán lilás héja nem tartalmaz mérgező vegyületet - pusztán zöld kocsányától kell megszabadítani. Hogy héjjal vagy héj nélkül történik a fogyasztása, pusztán ízlés dolga, illetve természetesen receptfüggő. Ezzel szemben a még zöld növény esetében meg kell várni, amíg szobahőmérsékleten beérik, ugyanis az ekkor még benne lévő szolanin vegyület veszélyes lehet - tudtuk meg Szecsődy Gábortól. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!