Hogy készül a kelkáposzta fözelék?
Én így csinálom:
A kelkáposztát megmosom, feldarabolom vagy 1 cm széles csíkokra vágom, egy szem krumplit felkockázok (tehetsz bele többet is csak mi nem nagyon szeretjük benne a krumplit), az egészet beleteszem egy lábasba és annyi vizet öntök rá, hogy épp ellepje, ízesítem delikáttal, sok borssal, és köménymaggal. Amikor a zöldségek megpuhultak rántást készítek (olaj-liszt-pirítva), amibe belepirítok egy kis fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágva.
A kész rántást beleteszem a főzelékbe, a rántással még néhány percig főzöm és kész.
Pörkölttel vagy fasírttal szoktuk enni.
Köszönöm mindenkinek!:)
Hasonlóan csináltam mint Te kedves utolsó!:)
Valamit hiányoltam viszont az összes leirásból!:)
-a virslit-
Nem szoktatok bele rakni?Nekem Apum úgy csinálta mindig is!És Én is most raktam bele!Mi nem szoktunk hozzá semmit enni,se fasirt se mást!Csak kenyeret és bele virslit!
Köszönöm mégegyszer!Sikerült.Finom lett!!!Majdnem olyan mint Apumé aki nagyon finoman föz!:)
Szép napot mindenkinek!
Andrea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!