Sült krumlit rendes krumpliból hogyan?
Új lehet a krumpli vagyis ideji ,és abból nem valami jó még ilyesmiket csinálni..
de így kell csinálni a sült krumplit is rendes krumpliból
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha elég forró lett volna az olaj, akkor ezt a kérdést nem kellett volna kiírnod.
Csak olyan mennyiséget szabad egyszerre sütni, ami nem hűti vissza az olajat. Mégjobb lesz, ha két evőkanál sertészsírt is teszel az olajhoz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én még sosem vettem fagyasztottat így nem tudom, hogyan csináltad. A rendes krumpliból így szoktam:
Megpucolom, feldarabolom, megsózom, közben felteszek egy nagy edényben (az enyém teflonhoz hasonló bevonatú) olajat a gázra melegedni. Ha az olaj forró (beleteszek 1 db krumplit, ha nagyon sercegve elkezd sülni, akkor jó) beleteszem óvatosan a lecsepegtetett krumplit.
Nekem régen akkor ragadt le, ha kevés olajat használtam, vagy nem volt elég forró.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Akkor lehet még melegebbre kell az olajat. sajnos nekem nem teflonos az edény, de megprobálom mégegyszer.
3.iknak - ha a fagyasztott nem szokta lehüteni, ami ugye jeges, akkor ez a sima miért hütötte volna.
Látszik h az emberek sem a régiek.. az új krumpli az ami IDEI vagyis szinte nincs kemény 'héja' hanem kapargatni kell róla. Ez még annyira friss hogy nem jó sülve mert sül meg szétmegy az egész. A régi krumpli a tavalyi krumpli aminek kemény 'héja' van abból bármit csinálhatsz...
De látszik h mindenki mirelittből él.. ahelyett h lenne kiskertje annak aki teheti...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az a helyzet, ha kevés az olaj (zsír), és ahhoz képest sok a krumpli, akkor a krumpliból kijövő víz = gőztől nem sül, hanem inkább fő a krumpli, és ezért esik szét.
Tessék kevesebbet belerakni, inkább 2 adagban kisütni, és ahogy írták is, a megfelelő mennyiségű olaj (zsír) kell, hogy legyen az edényben.
Soha nem sütöttem még fagyasztott krumplit, és a nyers krumplim mindig megsül, és nem szétfő a zsírban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!