Rakott krumplit készíthetek új krumpliból?
Szerintem lehet, csak nem szokás.
Max. nem kell előfőzni, mert hamarabb megpuhul, mint a régi.
oké, holnap megcsinálom. de mit jelent az hogy kicsit vizesebb lesz?
bocsi, de még kezdő háziasszony vagyok :)
Vannak, akik nyers krumpliból rakják össsze, és ha jól tudom, fóliával levedve kezdik el sütni, amíg a nyers krumpli is egy kicsit átpuhul, majd utána sütik pirosra.
Mások a megpucolt krumplit először sós vízben megfőzik, és aztán rakják össze, akkor tulajdonképpen már csak az ízek miatt kell gyakorlatilag sütni. Ez esetben viszont a krumpli elég sok vizet magába szív, és sütés során meg kell várni (fólia nélkül) míg a víztartalmát elsüli.
Amit én írtam, hogy hajában főzd meg először, az előbbihez viszonyítva sokkal kevesebb vizet szed magába (mondhatni, hogy szinte semmit), tehát lerövidül a sütési idő is.
Így igaz, ezt akartam írni én is. már mindent lehet készíteni az "új" krumpliból. én már pürét, krumplistésztát is csináltam, semmi gond vele.
az, hogy nedvesebb, pedig azért van, mert még több vizet tartalmaz, mint a tavalyi kiszikkadt társai.
egyszóval mindenre hagyományos módon használható. én is már egy príma hámozóval hajszálvékonyan meghámozom,de a héjában főttel sincs semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!