Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott krumplit készíthetek...

Rakott krumplit készíthetek új krumpliból?

Figyelt kérdés
ez a kedvenc kajám, és anyukámtól mindig ezt kértem, hogy ezt főzze. de emlékszek hogy mindig mondta, hogy újkrumpliból nem lehet. de azt sohasem mondta, hogy miért nem. sajnos már nincs itt, hogy megkérdezzem, így megkérdezem tőletek.
2012. júl. 26. 12:59
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem lehet, csak nem szokás.

Max. nem kell előfőzni, mert hamarabb megpuhul, mint a régi.

2012. júl. 26. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, csak számíts rá, hogy vizesebb lesz. Én csináltam, semmi gond nincs vele :) Én előfőztem hozzá a krumplit.
2012. júl. 26. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én már készítettem az idén. Vásárolj apró-krumplit, főzd meg hajában, akkor kevesebb vizet szed magába, és készítsd össze abból. Nagyon fincsi lesz, csak nyugodtan fogj hozzá!
2012. júl. 26. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

oké, holnap megcsinálom. de mit jelent az hogy kicsit vizesebb lesz?

bocsi, de még kezdő háziasszony vagyok :)

2012. júl. 26. 14:28
 5/8 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Sütésnél fog egy kis levet ereszteni. Egyébként én is héjában főzöm.
2012. júl. 26. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Vannak, akik nyers krumpliból rakják össsze, és ha jól tudom, fóliával levedve kezdik el sütni, amíg a nyers krumpli is egy kicsit átpuhul, majd utána sütik pirosra.


Mások a megpucolt krumplit először sós vízben megfőzik, és aztán rakják össze, akkor tulajdonképpen már csak az ízek miatt kell gyakorlatilag sütni. Ez esetben viszont a krumpli elég sok vizet magába szív, és sütés során meg kell várni (fólia nélkül) míg a víztartalmát elsüli.


Amit én írtam, hogy hajában főzd meg először, az előbbihez viszonyítva sokkal kevesebb vizet szed magába (mondhatni, hogy szinte semmit), tehát lerövidül a sütési idő is.

2012. júl. 26. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én már csináltam 2 napja, teljesen olyan volt, mint az "öregből", de ezek már nem is annyira újkrumplik amik most kaphatók, némelyiket már le sem lehet kaparni, kezd már hasonlítani az öreg krumplihoz.
2012. júl. 26. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Így igaz, ezt akartam írni én is. már mindent lehet készíteni az "új" krumpliból. én már pürét, krumplistésztát is csináltam, semmi gond vele.

az, hogy nedvesebb, pedig azért van, mert még több vizet tartalmaz, mint a tavalyi kiszikkadt társai.

egyszóval mindenre hagyományos módon használható. én is már egy príma hámozóval hajszálvékonyan meghámozom,de a héjában főttel sincs semmi gond.

2012. júl. 26. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!