Krumpliból milyen köretet szoktatok készíteni, mihez, és hogy?
petrezselymes újkrumpli: szinte minden szelet húshoz de akár önmagában is tolom.
Krumplipüré: dettó. szerecsendióval és reszelt sajttal turbózható.
Burgonyakrokett: magában a legfinomabb :D csak hizlaló.
Szalmakrumpli: dettó. ketchuppal, de maradék UncleBen's édes-savanyú szószal mártogatni.
Tepsis krumpli: a kockázott krumplit főzd meg, majd egy gyengén kiolajozott tepsibe szórd bele, hintsd meg sóval, köménymaggal, vagy olyan fűszerrel amit épp kívánsz, majd süsd ropogósra
Tepsis krumpli2: ha tepsiben sütsz husit mellé karikázz krumplit és hagymát, szórd be vastagon majorannával.
Hercegnő burgonya: tudomásom szerint ugyanabból van mint a krokett, csak habzsákból van kinyomva kis rózsácskákba és úgy kisütve bő olajban.
Tepsis krumpli3: krumplit legyalulsz uborkaszeletelőn, beleteszed egy tűzálló tálba, innentől ugyanaz, mint a "csőben sütés"
Egyelőre ennyi jut eszembe. Én vega vagyok, én ezt mind akár magában is eszem(+savanyúsággal). A további miként és hogyanokért: nosalty.hu
Ezeken túl lehet még: hagymás törtkrumpli (ezt gondolom ismered)
Más: szálára vágott vöröshagymát és vékony karikára szelt zöldpaprikát megdinsztelsz, ráteszed az uborkagyalun elszelt krumplit, só, bors, kevés vízzel födő alatt puhára párolod. Ha puha zsírjára sütöd. Sültek mellé adhatod.
Más:
A héjában főtt krumplit megpucolod, kockára vágod. Hagymát dinsztelsz, ráteszed a krumplit, sót, borsod, kevés cukrot rápirítasz. Majd citromlével megcsorgatva melegen tálalod szintén sültek mellé.
Krumpli-főzeléket is ismered gondolom, azt nemcsak sültek, de előfordulhat pl. főtt húsokhoz is oda lehet adni.
amiket mi szoktunk:
1.petrezselymes krumpli: pl.sültekhez, rántott dolgokhoz
2.hagymás krumpli ugyanezekhez
3.sima sós vízben főtt krumpli: ez is ezekhez, meg még vad vagy disznó húsból készült pörköltekhez
4.krumplipüré:ez bármihez, csak pörkölthöz nem
5.szalma krumpli:ezt úgy képzeld el mint a mekiset, fagyasztva készen vesszük, csak akkor sütjük ezt, ha nincs idő másra. Olajban sült ételekhez esszük.
5.fűszeres sült krumpli: a krumplit felkockázzuk, olajban megsütjük, majd sült krumpli fűszerben jó alaposan megforgatjuk, ez isteni, és natúr húsokhoz, főleg csirkemellhez a legjobb.
6.krumplisaláta:tejfölösen, hagymásan. Ez is rántott dolgokhoz, esetleg sültekhez megy.
ezeken kívűl én más krumplisalátát szoktam,az a neve dán krumplisaláta:)
a krumplit megpucolom,felkockázom és puhára főzöm. Kihűtöm és összekeverem majonézzel,egy kis tejföllel,fél citrom levével,újhagymával és sóval borssal ízesítem:) Nagyon finom!
Csíkoskrumpli: a hámozatlan krumplikat vékonyan felszeleteled, de úgy hogy sehol nem vágod át teljesen, így egyben marad az egész, és megsütöd alul a sütőben.
Szépen kissé szétnyílik, nagyon finom, jól néz ki. Persze fűszerezheted ahogy akarod sütés előtt, vagy tehetsz a tetejére egy darabka vajat is.
a felsoroltakon kívül pl bundás sültkrumplit.
sűrű palacsintatésztát kell készíteni tojásból, lisztből, reszelt fokhagymával, vágott petrezselyemmel, egy kis vágott kaporral,sóval, borssal.
a nyers hosszában szelt egy centis krumpliszeleteket először liszte, majd a bundába mártani. forró zsiradékban pirosra sütni. papírtörlőn leszárítani. friss salátákkal fogyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!