Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumpliból milyen köretet...

Krumpliból milyen köretet szoktatok készíteni, mihez, és hogy?

Figyelt kérdés
2012. jún. 19. 00:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

petrezselymes újkrumpli: szinte minden szelet húshoz de akár önmagában is tolom.

Krumplipüré: dettó. szerecsendióval és reszelt sajttal turbózható.

Burgonyakrokett: magában a legfinomabb :D csak hizlaló.

Szalmakrumpli: dettó. ketchuppal, de maradék UncleBen's édes-savanyú szószal mártogatni.

Tepsis krumpli: a kockázott krumplit főzd meg, majd egy gyengén kiolajozott tepsibe szórd bele, hintsd meg sóval, köménymaggal, vagy olyan fűszerrel amit épp kívánsz, majd süsd ropogósra

Tepsis krumpli2: ha tepsiben sütsz husit mellé karikázz krumplit és hagymát, szórd be vastagon majorannával.

Hercegnő burgonya: tudomásom szerint ugyanabból van mint a krokett, csak habzsákból van kinyomva kis rózsácskákba és úgy kisütve bő olajban.

Tepsis krumpli3: krumplit legyalulsz uborkaszeletelőn, beleteszed egy tűzálló tálba, innentől ugyanaz, mint a "csőben sütés"

Egyelőre ennyi jut eszembe. Én vega vagyok, én ezt mind akár magában is eszem(+savanyúsággal). A további miként és hogyanokért: nosalty.hu

2012. jún. 19. 00:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Dödölle: a megpucolt, felszeletelt krumplit felrakom annyi sós vízben főni, hogy épp ellepje. Miután megfőtt, a robotgép dagasztókarjával összetöröm, és lisztet szórok rá, hogy jó kemény legyen. A vizet nem öntöm le! Utána pirított hagymára öntöm egy nagy serpenyőben, és úgy sütöm meg, mint a császármorzsát. Időnként fűszerezem is. Tejföllel leöntve magában is isteni, de köreként is.
2012. jún. 19. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

Ezeken túl lehet még: hagymás törtkrumpli (ezt gondolom ismered)

Más: szálára vágott vöröshagymát és vékony karikára szelt zöldpaprikát megdinsztelsz, ráteszed az uborkagyalun elszelt krumplit, só, bors, kevés vízzel födő alatt puhára párolod. Ha puha zsírjára sütöd. Sültek mellé adhatod.


Más:

A héjában főtt krumplit megpucolod, kockára vágod. Hagymát dinsztelsz, ráteszed a krumplit, sót, borsod, kevés cukrot rápirítasz. Majd citromlével megcsorgatva melegen tálalod szintén sültek mellé.


Krumpli-főzeléket is ismered gondolom, azt nemcsak sültek, de előfordulhat pl. főtt húsokhoz is oda lehet adni.

2012. jún. 19. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

amiket mi szoktunk:


1.petrezselymes krumpli: pl.sültekhez, rántott dolgokhoz

2.hagymás krumpli ugyanezekhez

3.sima sós vízben főtt krumpli: ez is ezekhez, meg még vad vagy disznó húsból készült pörköltekhez

4.krumplipüré:ez bármihez, csak pörkölthöz nem

5.szalma krumpli:ezt úgy képzeld el mint a mekiset, fagyasztva készen vesszük, csak akkor sütjük ezt, ha nincs idő másra. Olajban sült ételekhez esszük.

5.fűszeres sült krumpli: a krumplit felkockázzuk, olajban megsütjük, majd sült krumpli fűszerben jó alaposan megforgatjuk, ez isteni, és natúr húsokhoz, főleg csirkemellhez a legjobb.

6.krumplisaláta:tejfölösen, hagymásan. Ez is rántott dolgokhoz, esetleg sültekhez megy.

2012. jún. 19. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
7.van hogy egész megpucolt krumplit a tepsibe teszünk a hús mellé, pl oldalas, vagy hurka kolbász, és finom ropogósra sül.
2012. jún. 19. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim válasza:
100%
Hagymás krumplisalátát is szoktam készíteni. Hajában főtt krumpli, készrefőzés után felkarikázom, hagymát is karikára vágom, és ecetes cukros vízzel öntöm le, mint a fejessalátát...persze só, bors és egy kicsi pirospaprika. Általában sült, és töltött húsok mellé esszük.
2012. jún. 19. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

ezeken kívűl én más krumplisalátát szoktam,az a neve dán krumplisaláta:)

a krumplit megpucolom,felkockázom és puhára főzöm. Kihűtöm és összekeverem majonézzel,egy kis tejföllel,fél citrom levével,újhagymával és sóval borssal ízesítem:) Nagyon finom!

2012. jún. 19. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Félbevágott tepsiskrumpli: Akár hámozva akár hámozatlanul a jól megmosott krumplikat félbevágod. egyy nagyobb tepsi aljára kicsi olajat öntesz (kb 2 mm magasan), és a vágott flével lefelé belerakod egymás mellé a tepsibe a krumplikat. ezután lefedés nélkül forró sütőbe rakod, a teteját sózod, fűszerezed ahogy akarod, és megsütöd. Így az alja szép barnára sül, a teteje inkább pároltabb ízű, és az egész nem túl zsíros, viszont jól mutat.
2012. jún. 19. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Csíkoskrumpli: a hámozatlan krumplikat vékonyan felszeleteled, de úgy hogy sehol nem vágod át teljesen, így egyben marad az egész, és megsütöd alul a sütőben.


Szépen kissé szétnyílik, nagyon finom, jól néz ki. Persze fűszerezheted ahogy akarod sütés előtt, vagy tehetsz a tetejére egy darabka vajat is.

2012. jún. 19. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

a felsoroltakon kívül pl bundás sültkrumplit.

sűrű palacsintatésztát kell készíteni tojásból, lisztből, reszelt fokhagymával, vágott petrezselyemmel, egy kis vágott kaporral,sóval, borssal.

a nyers hosszában szelt egy centis krumpliszeleteket először liszte, majd a bundába mártani. forró zsiradékban pirosra sütni. papírtörlőn leszárítani. friss salátákkal fogyasztjuk.

2012. jún. 19. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!