Hogyan kell elkészíteni a lasagne tésztalapokat?
Vettem egy X márkájú lasagne tésztalap csomagot. (magyar termék)
Összetevők: búzaliszt (nem durum!), tojás, víz
Nincs rajta az elkészítés módja, azt írja nézzem meg a honlapukon. De ott sincs, viszont az ottani receptek között azt találtam, hogy a "tésztát kifőzzük"
Tényleg ki kell? Az olyan macerás...
Száraztésztára gondolsz?
Ha igen, NEM KELL megfőzni sütés előtt. Csak alá és fölé a rétegezésnél teszel bőven besamel szószt és megpuhul a sütőben magától. Évek óta így készítem és még sosem maradt kemény a tészta.
Felesleges kifőzni előtte, sőt, nem is szabad.
1. Igazán elolvashatnád h van-e még a kérdés alatt valami
Am én akármilyet veszek, nem szoktam megfőzni. a ragutól meg a besameltől épp kellően átfő
Kedves 2.! A nem szabad elég bátor kijelentés, én mindig megfőzöm előtte és így sokkal puhább és omlósabb lesz. Én speciel így szeretem!
Kedves 3.! nem értem mi a problémád a válaszommal, el olvastam a kérdés magyarázatát is!
1. voltam
kedves 4. Akkor értelmezni nem tudsz mert leírja h nem házilag akarja megcsinálni hanem MEGVETTE
Most ezzel h elmondtad h elolvastad csak mégjobban beégetted magad
Kedves 4.!
Azért nem szabad, mert megfőzve, plusz megsütve kb. olyan lesz az állaga, mint valami masszának, elveszti a tészta a tartását. De ízlések és pofonok.
köszönöm a válaszokat, igen MEGVETTEM!
és akkor nem főzöm meg!!! :)))
én mindig megfőzöm, mert a szokásos recept alapján készítem (csak húsos szósz van, besamel nincs) és ezért nem is főne meg a tésztám, én így imádom.
próbáld ki mindkét módon, és majd eldöntöd, hogy neked hogyan ízlik jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!