A resztelt máj elkészítése előtt nem baj, ha beáztattam tejbe a májat?
Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 22:12
1/9 anonim 



válasza:





Tejbe áztatod be?:O:O:O az meg milyen úgy? Elég érdekes íze lehet ugy
2/9 anonim 



válasza:





sztem nem,végülis a hús is megadja magát a tejnek,sztem omlós lesz tőle.A sertésmáj elég hamar megkeményedik ha túlfő,a marháé meg a csirke nem annyira hamar.
3/9 A kérdező kommentje:
Rántott májnak indult, de a család úgy döntött, hogy resztelt máj legyen inkább. Hát ezért lett tejbe áztatva. Itt olvastam, hogy rántás előtt jó a májnak, hogy omlós legyen.
2009. júl. 20. 22:33
4/9 anonim 



válasza:





De baj. A tejbe áztatott májból soha sem lesz jó a resztelt máj. Némi túlzással, képzeld el, hogy a csirkét beáztatod tejbe és csirkepörköltet készítesz belőle. Brrrrr....
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor mégis rántani fogom.
2009. júl. 20. 23:25
6/9 A kérdező kommentje:
miért kell tejbe áztatni a májat?
2009. júl. 20. 23:26
7/9 anonim 



válasza:





Nyugodtan csinálhatsz belőle resztelt májat.A legtöbb szakácskönyvben írják,hogy a májat tejben kell áztatni.Nem csak a disznó,hanem a kacsa és a libamájat is.Omlósabb,puhább lesz tőle.Sőt vannak olyan receptek,ahol a disznó és marhahúst is tejben pácolják.A baromfit azért nem áztatják tejben,mert az anélkül is hamar szétesik a sütés során,hacsak nem házi baromfi.
Utána lehet nézni a neten a receptek között.Természetesen a sütés előtt a tejet lekell csöpögtetni,vagy törölni.
8/9 anonim 



válasza:





Szerintem ha lemosod a tejet, nem lesz semmi baja a resztelmájnak.
9/9 anonim 



válasza:





A 6.50-essel értek egyet. "Házi konyhákban" kevés helyen áztatják tejbe a májat, de jobb éttermekben pl igen, de főzni szerető és tudó ismerőseimtől én is így tanultam... Finom omlós lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!