Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A resztelt máj elkészítése...

A resztelt máj elkészítése előtt nem baj, ha beáztattam tejbe a májat?

Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Tejbe áztatod be?:O:O:O az meg milyen úgy? Elég érdekes íze lehet ugy
2009. júl. 20. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
sztem nem,végülis a hús is megadja magát a tejnek,sztem omlós lesz tőle.A sertésmáj elég hamar megkeményedik ha túlfő,a marháé meg a csirke nem annyira hamar.
2009. júl. 20. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Rántott májnak indult, de a család úgy döntött, hogy resztelt máj legyen inkább. Hát ezért lett tejbe áztatva. Itt olvastam, hogy rántás előtt jó a májnak, hogy omlós legyen.
2009. júl. 20. 22:33
 4/9 anonim ***** válasza:
37%
De baj. A tejbe áztatott májból soha sem lesz jó a resztelt máj. Némi túlzással, képzeld el, hogy a csirkét beáztatod tejbe és csirkepörköltet készítesz belőle. Brrrrr....
2009. júl. 20. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor mégis rántani fogom.
2009. júl. 20. 23:25
 6/9 A kérdező kommentje:
miért kell tejbe áztatni a májat?
2009. júl. 20. 23:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan csinálhatsz belőle resztelt májat.A legtöbb szakácskönyvben írják,hogy a májat tejben kell áztatni.Nem csak a disznó,hanem a kacsa és a libamájat is.Omlósabb,puhább lesz tőle.Sőt vannak olyan receptek,ahol a disznó és marhahúst is tejben pácolják.A baromfit azért nem áztatják tejben,mert az anélkül is hamar szétesik a sütés során,hacsak nem házi baromfi.

Utána lehet nézni a neten a receptek között.Természetesen a sütés előtt a tejet lekell csöpögtetni,vagy törölni.

2009. júl. 21. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha lemosod a tejet, nem lesz semmi baja a resztelmájnak.
2009. júl. 21. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A 6.50-essel értek egyet. "Házi konyhákban" kevés helyen áztatják tejbe a májat, de jobb éttermekben pl igen, de főzni szerető és tudó ismerőseimtől én is így tanultam... Finom omlós lesz.
2009. júl. 21. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!