Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgabab főzelék elkészítése?

Sárgabab főzelék elkészítése?

Figyelt kérdés
1kg babom van, és szeretném megcsinálni.
2011. ápr. 27. 13:51
 1/9 anonim ***** válasza:
A sárgabab az a zöldbab?
2011. ápr. 27. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
1 kg bab, úgy 6-8 személynek elegendő. Beáztatod a babot előző este, másnap felteszed főzni, vagy a húsvéti sonka levében, vagy valamilyen füstölt hússal. Tegyél bele egészben egy közeped méretű vöröshagymát, 5-6 cikk fokhagymát, és babérlevelet. Ízesítsd vegetával, és rántsd be, ha kész. Tehetsz bele tálalás előtt egy kicsi ecetet, vagy tejfölt is. Egyébként nem sárga borsóra gondoltál? Azt is ugyanígy kell megcsinálni.
2011. ápr. 27. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
A sárgaborsó főzelékbe nem rakunk ecetet. Ezt elfelejtettem leírni.
2011. ápr. 27. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem zöldbabra gondolt nem szárazbabra, de majd válaszol, hogy akkor mi is a kérdés.
2011. ápr. 27. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Sárga hüvelyű Zöldbab.
2011. ápr. 27. 14:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Én úgy készítem, hogy felrakom annyi vízbe főni, amennyi ellepi, teszek bele egy fej vöröshagymát, és fokhagymát, + babérlevelet. Ha megfőtt, liszttel, vagy keményítős tejföllel behabarom. Egy kis ecetet is teszek bele, de van aki pirospaprikát is, és rántja. Ki hogy szereti, én fehéren.
2011. ápr. 27. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2011. ápr. 27. 14:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Babérlevél és ecet csak akkor kell a főzelékbe,ha savanyúan szeretitek. Ecetet a kész főzelékbe is lehet tenni,de a babérlevelet nem tudod semlegesíteni.

Én felteszem vízben a zöldbabot,sóval,bazalikommal. Ha megfőtt,akkor zsírban piros rántást csinálok,teszek bele apróra nyomott fokhagymát és berántom. Aki szereti az tesz bele tejfölt vagy ecetet.

2011. ápr. 27. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Én úgy csinálom, mintha egy pörköltet akarnék főzni, olajon megpirítok egy kis hagymát, megszórom pirospaprikával, arra öntök egy kis vizet, hogy ne égjen le, aztán rá a zöldbabot, és annyi vizet, hogy ellepje. Szoktam beledobni egy leveskockát is. Ha megpuhult a zöldbab, tejföllel és liszttel behabarom, és ha van friss petrezselyem, akkor azt is teszek bele. Ha nincs, akkor kihagyom, és csak sózom, borsozom.

Anyukámtól így tanultam, így szeretjük :)

De én egy kiló zöldbabból készült főzeléket lazán egyedül is meg tudok enni, mivel ez a kedvenc kajám :)

2011. szept. 8. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!