Sárgabab főzelék elkészítése?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Babérlevél és ecet csak akkor kell a főzelékbe,ha savanyúan szeretitek. Ecetet a kész főzelékbe is lehet tenni,de a babérlevelet nem tudod semlegesíteni.
Én felteszem vízben a zöldbabot,sóval,bazalikommal. Ha megfőtt,akkor zsírban piros rántást csinálok,teszek bele apróra nyomott fokhagymát és berántom. Aki szereti az tesz bele tejfölt vagy ecetet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én úgy csinálom, mintha egy pörköltet akarnék főzni, olajon megpirítok egy kis hagymát, megszórom pirospaprikával, arra öntök egy kis vizet, hogy ne égjen le, aztán rá a zöldbabot, és annyi vizet, hogy ellepje. Szoktam beledobni egy leveskockát is. Ha megpuhult a zöldbab, tejföllel és liszttel behabarom, és ha van friss petrezselyem, akkor azt is teszek bele. Ha nincs, akkor kihagyom, és csak sózom, borsozom.
Anyukámtól így tanultam, így szeretjük :)
De én egy kiló zöldbabból készült főzeléket lazán egyedül is meg tudok enni, mivel ez a kedvenc kajám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!