Sárgabab főzelék elkészítése?
Babérlevél és ecet csak akkor kell a főzelékbe,ha savanyúan szeretitek. Ecetet a kész főzelékbe is lehet tenni,de a babérlevelet nem tudod semlegesíteni.
Én felteszem vízben a zöldbabot,sóval,bazalikommal. Ha megfőtt,akkor zsírban piros rántást csinálok,teszek bele apróra nyomott fokhagymát és berántom. Aki szereti az tesz bele tejfölt vagy ecetet.
Én úgy csinálom, mintha egy pörköltet akarnék főzni, olajon megpirítok egy kis hagymát, megszórom pirospaprikával, arra öntök egy kis vizet, hogy ne égjen le, aztán rá a zöldbabot, és annyi vizet, hogy ellepje. Szoktam beledobni egy leveskockát is. Ha megpuhult a zöldbab, tejföllel és liszttel behabarom, és ha van friss petrezselyem, akkor azt is teszek bele. Ha nincs, akkor kihagyom, és csak sózom, borsozom.
Anyukámtól így tanultam, így szeretjük :)
De én egy kiló zöldbabból készült főzeléket lazán egyedül is meg tudok enni, mivel ez a kedvenc kajám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!