A legfinomabb vadasmarha elkészítése?
A marhahúst, hogy finom legyen 4-7 nappal a főzés előtt be kellett volna pácolnod, úgy, hogy mindkét oldalát sózod, borsozod, bekened mustárral, és egy jénai tálba fekteted. Minden hússzeletre raksz felkarikázott v.hagymát, fokhagymát, babérlevelet,borókabogyót, és szemes borsot. Annyi /olíva/ olajat öntsél hozzá, hogy ellepje. Fóliával letakarod, és a hűtőbe teszed.
A vadas készítése:
A bepácolt hússzeleteket lecsorgatod, / a megmaradt olaj máskor is felhasználható hasonló célra/. A hagymát apróra vágod, a zöldségeket megtisztítod, felkockázod. Egy nagyobb edényben libazsírt olvasztasz, a hússzeletek mindkét oldalát hírtelen átsütöd, de csak fehéredésig. Az átsült szeleteket egy másik edényben felöntöd annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beleteszel erőleveskockát, és fedő alatt puhára párolod. A sütés után visszamaradt zsírba tegyél hagymát, sózzad, borsozzad, ha barnulni kezd, pici cukrot, vagy mézet tegyél hozzá,enyhén karamellizáld, majd önts rá vörösbort. Amikor a hagyma kellően üvegesre párolódott, kissé átsütöd rajta a felkockázott zöldségeket, valamint a mustáron kívűl az összes fűszert/6 szem bors, 2 babérlevél,6 szem borókabogyó, 1 tk. szárított oregáno/ Borókabogyót bátran használhatsz, nagyon finom ízt ad a vadasnak. Ezután hozzáadod a maradék vörösbort, szükség szerint a húsléből, amiben a hús párolódott merhetsz rá. Beleteszed a 4 ek. mustárt, és lassú tűzön, fedő alatt főzöd. Amikor a hús már puha, kiveszed a főzőléből,és rászűröd a zöldségekre. Összeturmixolod. Hozzáadod óvatosan a tejszínt, vagy a tejfölt. Ebbe a szaftba visszateszed a húst, és készre főzöd. Ízlés szerint még fűszerezheted mustárral, és citromlével is. Amennyiben híg a szaft, pici liszttel megszórhatod. Zsemlegombóccal, vagy makarónival már tálalhatod is.
Én egyszer ettem hagyományosan készített több napig pácolt vadast és nagyon nem ízlett. Mivel úgy kell megcsinálni, hogy egy csomó főtt répa püré van benne.
Anyu teljesen máshogy csinálja, úgy reszeli bele a répát és nem is pácolja ennyi ideig a húst, mégis ezerszer finomabb. Nagyon finom mustáros-répás íze van és nem pedig répapüré.
Nyugodtan megcsinálhatod ma is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!