Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A legfinomabb vadasmarha...

A legfinomabb vadasmarha elkészítése?

Figyelt kérdés
Majd délután szeretném csak megcsinálni, mert most kirándulni megyünk. Első kérdésem az lenne, hogy mielőtt elmennék, fűszerezzem be a húst, hogy délutánra már jó fűszeres legyen, vagy ez teljesen fölösleges művelet lenne, esetleg még hátrány is? Következő kérdésem: Milyen fűszereket ajánlanátok hozzá? Esetleg valaki aki lépésekben megtanítana finom vadast főzni? Köszönöm mindenkinek!
2011. ápr. 2. 09:34
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

A marhahúst, hogy finom legyen 4-7 nappal a főzés előtt be kellett volna pácolnod, úgy, hogy mindkét oldalát sózod, borsozod, bekened mustárral, és egy jénai tálba fekteted. Minden hússzeletre raksz felkarikázott v.hagymát, fokhagymát, babérlevelet,borókabogyót, és szemes borsot. Annyi /olíva/ olajat öntsél hozzá, hogy ellepje. Fóliával letakarod, és a hűtőbe teszed.

A vadas készítése:

A bepácolt hússzeleteket lecsorgatod, / a megmaradt olaj máskor is felhasználható hasonló célra/. A hagymát apróra vágod, a zöldségeket megtisztítod, felkockázod. Egy nagyobb edényben libazsírt olvasztasz, a hússzeletek mindkét oldalát hírtelen átsütöd, de csak fehéredésig. Az átsült szeleteket egy másik edényben felöntöd annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beleteszel erőleveskockát, és fedő alatt puhára párolod. A sütés után visszamaradt zsírba tegyél hagymát, sózzad, borsozzad, ha barnulni kezd, pici cukrot, vagy mézet tegyél hozzá,enyhén karamellizáld, majd önts rá vörösbort. Amikor a hagyma kellően üvegesre párolódott, kissé átsütöd rajta a felkockázott zöldségeket, valamint a mustáron kívűl az összes fűszert/6 szem bors, 2 babérlevél,6 szem borókabogyó, 1 tk. szárított oregáno/ Borókabogyót bátran használhatsz, nagyon finom ízt ad a vadasnak. Ezután hozzáadod a maradék vörösbort, szükség szerint a húsléből, amiben a hús párolódott merhetsz rá. Beleteszed a 4 ek. mustárt, és lassú tűzön, fedő alatt főzöd. Amikor a hús már puha, kiveszed a főzőléből,és rászűröd a zöldségekre. Összeturmixolod. Hozzáadod óvatosan a tejszínt, vagy a tejfölt. Ebbe a szaftba visszateszed a húst, és készre főzöd. Ízlés szerint még fűszerezheted mustárral, és citromlével is. Amennyiben híg a szaft, pici liszttel megszórhatod. Zsemlegombóccal, vagy makarónival már tálalhatod is.

2011. ápr. 2. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor ha nem pácoltam előre, akkor ma meg se csináljam??? :S
2011. ápr. 2. 10:00
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ne, mert kemény, és íztelen lesz a húsod.
2011. ápr. 2. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Kevés zsíron (olajon) apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, beleforgatod a karikára szelt zöldséget, átforgatod rajta a hússzeletek, majd kevés vízzel felöntöd. Sót, borsot, babérlevelet teszel hozzá, és puhára párolod. Amikor a hús megpuhult (akkorra a zöldség is), zsírjára sütöd, a zöldséget összeturmixolod. Tejfölbe lisztet kavarsz, a tőzön rá a zöldségre, (ha kell, pici vízzel lehet hígítani), mustárral, pici cukorral ízesíted. A hússzeleteket visszarakod bele. Köretnek főtt rizst adsz hozzá.
2011. ápr. 2. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Habarás után én még karamellizált cukrot teszek a vadas mártásba.Arra figyelek még ilyenkor,hogy előtte nem teszek bele annyi cukrot,nehogy túl édes legyen.Szerintem nagyon finom tőle.
2011. ápr. 2. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én megsózom a marha húst, megszórom borssal, és átsütöm zsiron, majd kis vizzel puhára párolom, l-2 babérlevéllel, kis mustárral. Kb 2 óra. Másik edényben puhára főzök 2-3 sárga, és fehérrépát sóval, babérlevéllel. citrom karikával. Ha puha, lereszelem. Kis rántást készitek, és kikeverem l tejföllel. Ráöntöm a reszelt zöldséget, és összeforralom óvatosan. Pici ecet, mustár, cukor. Ha jól kiforrt, és már nincs liszt ize, beleteszem a puha marha húst. Zsemle gombóc, spagetti, krokett illik hozzá. Rizst nem tudom elképzelni hozzá.
2011. ápr. 2. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Én egyszer ettem hagyományosan készített több napig pácolt vadast és nagyon nem ízlett. Mivel úgy kell megcsinálni, hogy egy csomó főtt répa püré van benne.

Anyu teljesen máshogy csinálja, úgy reszeli bele a répát és nem is pácolja ennyi ideig a húst, mégis ezerszer finomabb. Nagyon finom mustáros-répás íze van és nem pedig répapüré.


Nyugodtan megcsinálhatod ma is!

2011. ápr. 2. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
A l3.11-es-re hallgass. Teljesen korrekt.
2011. ápr. 2. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!