Több helyen olvastam, hogy jénaiban is lehet sütit sütni, szerintetek lehetne piskótát is?
Rizskoch-ot biztosan.
Egyébként akármit is akarsz jénaiban sütni-főzni, arra mindig vigyázni kell, hogy a jénaival együtt melegedjen fel a sütő, vagy fenn gáz tetején a láng-elosztó, mert ha a hideg jénait már előre felmelegített helyre pakolod, szinte biztos, hogy szétdurran.
Visszafelé is igaz, ha kivetted a sütőből nem szabad hideg helyre rakni. Én kb. 3-5 cm vastag konyharuha-kupacra szoktam rátenni, az abban a percben felveszi a jénaiban levő hőt, és nem csattan el a tál.
Előző vagyok!
Piskótát ne kezdj benne sütni, mivel annak eleve előre felforrósított sütő kell, ha a jénaiban rakod be, az előzőek szerint a jénai elcsattan, a piskótád szétfolyik!
Én kenyeret sütök jénaiban, előre felforrósított sütőbe teszem be, és nem csattan el.Pedig 230 C°-ra van előmelegítve, míg a piskótához elég 180 C°-ra előmelegíteni.Viszont a fordítottjával valóban nem árt vigyázni:forró jénait hidegre tenni nem szabad!
Ha sütőpapírral kibéleled, szerintem süthetsz benne piskótát.:)
Én használok rakott húsos, krumplis, zöldséges, tésztás ételekhez "jénai" sütőtálat, amit előmelegített sütőbe teszek. soha semmi baj nem volt még vele, igaz én sem teszem a hideg konyhapultra, hanem deszkára.a
A mai hőálló üvegedények, már sokkal nagyobb hőt is elviselnek, mint a névadó ősük, a jénai üveg.
piskótát mén nem sütöttem benne, de máglyarakást rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!