Ha a palacsinta tesztajahoz nem szensavas asvanyvizet rakok hanem sima menteset, akkor teljes gaz lesz vagy csak nem lesz annyira jo mintha savassal csinalnam? SOS
Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 21:44
1/9 anonim válasza:
egy kicsit nehezebb lesz a tésztája. de finom lesz.
2/9 anonim válasza:
Akkor viszont sima csapvíz is jó.
3/9 anonim válasza:
A szénsavas viz buborékjai a főszereplők a tésztánál! Annélkül nokedli lesz.
4/9 anonim válasza:
XDD. én a nokedlitésztába is szódát teszek. amikor elvágok egyet, lukacsos a beljese, és lebeg a vízen, amikor kiszedem hidegvízbe. habkönnyű tőle.
palacsintát is csak szódával készítem.valóban a szénsavnak sok szerepe van a könnyedségben.
ha nincs szóda, vagy bubis víz, tényleg csináld csapvízzel inkább.
5/9 anonim válasza:
Nem lesz gáz, sőt nokedli se, anyukam mindig sima vizzel csinálja és eddig nem volt nokedli.
6/9 anonim válasza:
Ha teszel bele egy késhegynyi sütőport, ugyan azt éred el vele, mintha szódával vagy ásványvízzel csinálnád.
7/9 anonim válasza:
Igen, valóban hasonló a hatása, ezért nem értem a szódásokat miért pontozták le... az összes palacsintasütödés szódával keveri a palacsintatésztát, és a háztartásokban is igen elterjedt.
ez egy módszer, nem kell használni, ha valakinek nem így tetszik.
amúgy sima vízzel és tejjel keverve is jó.ki hogy szokta, lényeg a végeredmény, a finom palacsinta.
8/9 anonim válasza:
azért lett lepontozva mert lenokedlizte, nem szóda miatt...
9/9 anonim válasza:
Enyhével, szénsavmentessel, csapvízzel is jó lesz a palacsinta tészta! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!