Hogy készül a sima palacsinta?
Maga a receptjére vagy kíváncsi?Mert ha igen így: 1tojás,tej,ásványvíz,kevés só,minimális cukor azért ne legyen nagyon édes,mert akkor leragad.Olaj és a liszt.Ha többet akarsz csinálni én 2tojást rakok bele és több lisztet.Palacsinta sütőre is rakjál egy kis olajat.
Ennyi az egész!
Szia! Én az elsőt receptes könyvből, a többit meg már érzésből csináltam, de nekem a jól bevált recept a következő:
3 tojás
1 ek cukor
csipetnyi só
3/4 kg liszt
3/4 l tej
1/4-1/2 l ásványvíz (ha nincs otthon, akkor víz és szódabikarbóna, ugyanaz a hatás)
Az alapanyagok mennyisége változhat, a lényeg, hogy olyan sűrű legyen, mint a tejszín.
Ha megvan, beleteszek még egy merőkanálnyi olajat, jól elkeverem, aztán teflonsütőben elkezdem kisütni. Olaj ekkor már nem kell a sütőbe, azért teszek a tésztához. Ha nem teflonba teszed, akkor valószínüleg kell a sütő edénybe is.
Jó sok palacsinta lesz belőle, de mindig elfogy :-)
(Ha kevesebbet szeretnél, akkor kicsit változtass az arányokon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!