Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a sima palacsinta?

Hogy készül a sima palacsinta?

Figyelt kérdés
2008. szept. 20. 14:49
 1/2 anonim ***** válasza:
74%

Maga a receptjére vagy kíváncsi?Mert ha igen így: 1tojás,tej,ásványvíz,kevés só,minimális cukor azért ne legyen nagyon édes,mert akkor leragad.Olaj és a liszt.Ha többet akarsz csinálni én 2tojást rakok bele és több lisztet.Palacsinta sütőre is rakjál egy kis olajat.

Ennyi az egész!

2008. szept. 20. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
61%

Szia! Én az elsőt receptes könyvből, a többit meg már érzésből csináltam, de nekem a jól bevált recept a következő:

3 tojás

1 ek cukor

csipetnyi só

3/4 kg liszt

3/4 l tej

1/4-1/2 l ásványvíz (ha nincs otthon, akkor víz és szódabikarbóna, ugyanaz a hatás)

Az alapanyagok mennyisége változhat, a lényeg, hogy olyan sűrű legyen, mint a tejszín.

Ha megvan, beleteszek még egy merőkanálnyi olajat, jól elkeverem, aztán teflonsütőben elkezdem kisütni. Olaj ekkor már nem kell a sütőbe, azért teszek a tésztához. Ha nem teflonba teszed, akkor valószínüleg kell a sütő edénybe is.

Jó sok palacsinta lesz belőle, de mindig elfogy :-)

(Ha kevesebbet szeretnél, akkor kicsit változtass az arányokon.)

2008. szept. 20. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!