A palacsinta magyar? A sima palacsintára azaz a hagyományosra gondolok.
Én úgy tudom olasz kaja, de teljesen midnegy, hisz majdnem mindenhol másképp készítik.
Én a magyar módon elkészítettet imádom, és azt is nutellával és tejszínhabbal.. :)
Római eredetű, és a római katonák révén terjedt el, de az inkább lepény volt. Olyan románpalacsinta.
Ebben a formában, mint a hogy készítjük, így jellegzetesen magyar, de minden népnek szinte megvan a saját palacsintája, amit a maguk módján készítenek.
Nagyra, negyedelve, vastagra, stb.
Szóval, röviden: egy nemzetközi étel helyi változata, ami csak itt jellemző.
Én a túrós és a Gundel palacsintát szeretem. Szilvalekvárosat.
És a rontottat!(mi szétszakad, s mindjárt tömöd be csupaszon)
Meg a ront
hollandiaban nekem azt mondtak, tipikus holland... mondtam, ezt biza en is ismerem, ugyhogy holland nem lehet :D
de am ott sajttal, kaiser szalonnaval is eszik, nemcsak edesen.
Sziasztok!
Én is a magyar "stílusút" szeretem :) Csúsztatottan, vagy csak simán, kakaósan. Szoktam csinálni hamis hortobágyi palacsintát is, reszelt párizsis-tejfölös-sajtos töltelékkel.
Viszont Dániában ne egyetek palacsintát! Olyan, mint a cipőtalp... Kicsit vastagabb, mint a miénk, és elképzelhetetlenül lisztes, kemény, brrr... :D
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!