Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldborsófőzeléket szeretnék...

Zöldborsófőzeléket szeretnék készíteni, van aki tud bevált receptet küldeni? Habarással vagy rántással kell készíteni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 16. 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Anyukám rántással szokta.
2009. júl. 16. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Tejfölös rántás.

Felrakod főni a zöldborsót,ha finom zsenge,nem kell neki sok idő. A vízbe teszel sót -ízlésed szerint- addig főződ míg nem lesz puha. Csinálsz egy rántást, olaj+liszt,pirítod MAJDNEM zsemle színűre(ha zsemle színű,akkor a főzelék olyan sötétebb lesz.. ) ha kész a rántás,és miután kihűlt adsz hozzá tejfölt,én 1dobozzal szoktam,néha 2vel. Összekevered a rántással. Majd ha már a borsó kész,a víze forr, hozzá kevered a rántást, ezzel együtt főződ még kicsit -közbe kavargatod- és kész. Mi imádjuk, fasírtal,pörköltel,vagy akár rántott dolgokkal isteni.

2009. júl. 16. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

A borsót kevés vízben megfőzöd. (A vizet rajtahagyod)Küldön edényben olajon megpirítod kicsit a lisztet, majd kevés hideg vízzel felengeded, csomómentesre kikevered. (ha sikerül, nekem nem szokott) és hozzáadod a borsóhoz. Fűszerezed, kész.

(Bocsánat, de mennyiségeket nem tudok írni, mert mindig csak szemre szoktam csinálni)

2009. júl. 16. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat!

Második válaszoló olyan precízen leírtad, hogy így fogom elkészíteni:-) Köszi!

2009. júl. 16. 13:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám szokott piritani cukrot, és mig folyékony még, belekeveri a főzelékbe, különleges ízt ad neki.
2009. júl. 16. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is a karamellás változatot részesítem előnyben!Tükörtojással isteni!Ja és sok petrezselyemzölddel!
2009. júl. 16. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
100%

Én édeskésen szeretem:

Fagyasztott zöldborsóból szoktam csinálni. Öntök a lábas aljába egy kis olajat és beleöntöm a fagyott borsót, felteszem a tűzre és egy kicsit pirítom, amíg ki nem enged egy kicsit, aztán teszek rá sót, meg egy kicsi cukrot, elkeverem és ráteszem a fedőt. Hagyom kis lángon kiengedni és párolódni (a fagyasztásból leengedő víz elég). Amikor már "ráncos" a borsó és levet is engedett, akkor öntök rá lisztet, annyit, amennyi elkeveredik a levével (tehát ne látszódjon a fehér liszt), és így öntök rá tejet, amennyi ellepi (talán egy picit többet is). Feljebb veszem a lángot és folyamatosan kevergetem, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázni kell, mert az elején lassan indul, aztán egyre sűrűbb lesz, szóval ha elkezd sűrűsödni, akkor megint le kell venni a lángot. Ha túl besűrűsödött, akkor még egy kis tejet lehet hozzá önteni. És kész is. Még egy picit szoktam állni hagyni, de igazából, már azonnal is lehet enni. Fasírttal vagy rántott hússal vagy akár gyorsfagyasztott sajttal töltött pulykamellel (ha nagyon sietsz) isteni. :)

2009. júl. 16. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!