Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljátok a csomó...

Hogy csináljátok a csomó mentes a zöldborsófőzeléket?

Figyelt kérdés
már többször próbáltam de mindig tele lett csomóval:S volt hogy rántást kevertem bele, volt hogy habarást, de így se úgy se sikerült. Hol ronthatom el? Leírnátok részletesen hogy csináljátok? köszönöm!
2011. aug. 24. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:

rántással


olajon 2-3 ek lisztet pirítasz nem túl nagy lángon - annyi olaj kell, hogy ne álljon össze, hanem tejfölösen sűrű legyen

elzárod a lángot és vársz vagy 5 percet, hogy ne legyen nagyon forró (különben könnyen csomós lesz)

ekkor kb 1 bögre jó hideg tejjel felöntöd és gyorsan, egyenletesen kevergeted, míg szép selymes állaga nem lesz

a gyöngyöző forrásban (nem lobogó) levő főtt borsóba beleöntöd, közben kevergeted - és még 1 percig kevergeted, míg át nem fő - elzárod


nekem így még soha nem lett csomós még, de ha véletlenül nem sikerül a rántás, átszűröd egy szitán és úgy öntöd a főzelékhez

2011. aug. 24. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
Hát nekem még egyik főzelékem sem lett csomós, mert a mamámtól tanultam hogy ő a rántást nem önti fel vízzel, hanem picit több olajban pirítja a lisztet, amíg így nem "buborékosodik" és úgy keveri bele mindenbe. :)
2011. aug. 24. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
MAAGI ZÖLDBORSÓ GRANULÁTUM! TE NEM NÉZEL TÉVÉT?? XD
2011. aug. 24. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek most már tudom hol csesztem elXD
2011. aug. 24. 16:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!