Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan csináljátok a zöldborsó...

Hogyan csináljátok a zöldborsófözeléket? Recept?

Figyelt kérdés
A végén habarjátok,vagy rántjátok??
2010. ápr. 9. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Vajon megfuttatom a lisztet, hozzáöntöm a borsót, sózom, vízzel és tejjel felengedem és készrefőzöm. A végén egy kis cukrot is szoktam tenni bele.
2010. ápr. 9. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

vajon kicsit megpárolom a borsót, majd felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje, só, kis cukor és petrezselyemzöldjét is rakok bele. ha puha a borsó, tejbe simára elkeverek egy kis lisztet és hozzáöntöm, besűrűsödik és kész.

van amikor nem liszttel sűrítem, hanem kiszedek egy kis borsót, összeturmixolom és ezzel.

2010. ápr. 9. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem százan szíztíz féle módon:)

Én így csinálom: pár csepp olívaolajon megforgatom a zöldborsót. Sózom, borsozom, fél deci vizet öntök alá. Fedő alatt puhára párolom, közben a víz is elfő alóla. Megszórom liszttel, kicsit átpirirítom, felöntöm tejjel, összeforralom. Amikor elzártam a gázt, megszórom jó sok friss petrezselyem zölddel. Ez kb. 15 perc, és nincs plusz mosogatni való edény.

2010. ápr. 9. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Megpárolom a kb.fél kg mirelit borsót, egy pici olajat öntök alá. Ha kell, akkor pici vizet is öntök rá. Teszek bele 3 teás-kanál delikátot (só helyett ezt használom). Ha megpuhult a borsó, ráöntöm a habarást : 1 liter hideg tejet csomómentesre keverek 3 púpos evőkanál liszttel. Innentől kezdve nagyon kell vigyázni, hogy le ne égjen. Aztán teszek még bele kis apróra vágott petrezselymet, ici pici mennyiségű őrölt borsot, és 2 kávéskanál cukrot- ez fontos!

Jó étvágyat ! :)

2010. ápr. 9. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2010. ápr. 9. 13:15
 6/10 anonim ***** válasza:
No, itt a 111. féle: kevés olajon átforgatom a borsót, sózom, liszttel megszórom és vízzel felöntöm. Sűrűsödésig főzöm (néhány perc), ha kell, utánasózom és megszórom rengeteg petrezselyemmel. Gyors, olcsó és nagyon finom étel.
2010. ápr. 9. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
és egészséges
2010. ápr. 9. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Én így tanultam a borsót felöntöm annyi vízzel h ellepje!Só vagy delikát,és rántás bele ennyi
2010. ápr. 10. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:

112!

pici olajba karikara vagott:sargarepat,feherrepat,uj hagymat,paradicsomot,paprikat/vagy epp ami van othol beloluk/ plusz a borsot parolom.Vegetaval izesittem majd felontom vizzel.Ha kesz rantassal surittem.

2010. ápr. 14. 01:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
vigyázz, van olyan borsó, amit minél tovább főzöl, annál keményebb lesz.Ha ilyennel találkozol, bátran főzz bele egy teáskanál szódabikarbónát, percek alatt megpuhul, és nem is fog szelet okozni.(színén,ízén nem változtat, csak egy picit felhabzik)
2010. ápr. 17. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!