Hogyan csináljátok a zöldborsófözeléket? Recept?
vajon kicsit megpárolom a borsót, majd felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje, só, kis cukor és petrezselyemzöldjét is rakok bele. ha puha a borsó, tejbe simára elkeverek egy kis lisztet és hozzáöntöm, besűrűsödik és kész.
van amikor nem liszttel sűrítem, hanem kiszedek egy kis borsót, összeturmixolom és ezzel.
Szerintem százan szíztíz féle módon:)
Én így csinálom: pár csepp olívaolajon megforgatom a zöldborsót. Sózom, borsozom, fél deci vizet öntök alá. Fedő alatt puhára párolom, közben a víz is elfő alóla. Megszórom liszttel, kicsit átpirirítom, felöntöm tejjel, összeforralom. Amikor elzártam a gázt, megszórom jó sok friss petrezselyem zölddel. Ez kb. 15 perc, és nincs plusz mosogatni való edény.
Megpárolom a kb.fél kg mirelit borsót, egy pici olajat öntök alá. Ha kell, akkor pici vizet is öntök rá. Teszek bele 3 teás-kanál delikátot (só helyett ezt használom). Ha megpuhult a borsó, ráöntöm a habarást : 1 liter hideg tejet csomómentesre keverek 3 púpos evőkanál liszttel. Innentől kezdve nagyon kell vigyázni, hogy le ne égjen. Aztán teszek még bele kis apróra vágott petrezselymet, ici pici mennyiségű őrölt borsot, és 2 kávéskanál cukrot- ez fontos!
Jó étvágyat ! :)
112!
pici olajba karikara vagott:sargarepat,feherrepat,uj hagymat,paradicsomot,paprikat/vagy epp ami van othol beloluk/ plusz a borsot parolom.Vegetaval izesittem majd felontom vizzel.Ha kesz rantassal surittem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!