Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirelitből szeretnék zöldborsó...

Mirelitből szeretnék zöldborsófőzeléket készíteni, tejfölöm nincs itthon, készíthetem tejjel is?

Figyelt kérdés
Írnátok nekem bevált recepteket? Előre is köszönöm!
2011. febr. 23. 10:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
olajat melegítesz bele liszt(rántás csak nincs benne pirospaprika)bele a borsó és felöntöd tejjel.ha ügyes vagy és gyakorlót háziasszony akkor elsőre besűrűsödik.de keverd sűrűn mert a tejtől leragad...
2011. febr. 23. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Tejszíned sincs? Azzal lehetne pótolni a tejfölt.
2011. febr. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
Kevernék a tejhez annyi lisztet,hogy még folyós maradjon és a fővő zborsóhoz ,kevergetés közben ezt a tejfölszerű anyagot hozzáönteném.
2011. febr. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
Mert mire a mirelit borsó megfő a tejben, a tej rég leégett, bármennyire kavarod.
2011. febr. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
nagymamám úgy csinálja, hogy megfőzi vízben a zöldborsót. közben olvasztott vajat kikever liszttel és felönti tejjel, melegítés közben összekeveri. ezzel a masszával sűríti a borsót. azt hiszem ilyesmi a besamel is.persze sót, cukrot, amit szoktál rakj bele.
2011. febr. 23. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Tejszínem van itthon! Mindegyik változatot ki fogom próbálni! :-)
2011. febr. 23. 11:08
 7/15 anonim ***** válasza:
Én nem használok hozzá tejfölt és nagyon finom, a borsót felteszem vízbe főni, rakok bele pici sót, cukrot, aprított petrezselymet, és hagyom főni, amikor megfőtt akkor két evőkanál lisztet , pici pirospaprikával és két deci tejet összekeverek csomómentesre és beleöntöm a borsóba, picit összeforralom , szépen besűrűsödik és kész is. Így sosem volt még csomós és nagyon fini.
2011. febr. 23. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én így készítem (mirelitből is):

A borsót néhány kanál olajon megpárolom, egy teáskanál ételízesítő, majd lisztet szórok rá (2-3 evőkanál 1 kg-hoz) és jól elkeverem, majd felöntöm tejjel, forralom megfelelő állagúra. Ha finom zsenge zöldborsót használsz (én az Iglo-t szeretem), akkor még cukrot sem teszek bele, mert finom édes így is.

2011. febr. 23. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon aranyosak vagytok,mindenkinek nagyon szépen köszönöm!!!! Mindegyik változatot ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok mindegyik ízére!:-)
2011. febr. 23. 11:32
 10/15 anonim ***** válasza:

A borsot föz meg h megpuhuljon addig készitzsd el az alapot.

Vágsz össze hagymát és olajon megpárolod,amikor megszikkadt megszorod pl 2 ek lisztel aztán amikor szépen elkeverted felöntöd fokozatosan tejjel,látni fogod mindig h mennyit vesz fel,szép krémes állagúra lehet elkésziteni,közbe kis pirospaprika,so vagy vegeta és mondjuk cukrot is teszek bele.Egy kis petrezsejemzöld ha van otthon még mehet bele.A végén beleöntöd a leszürt bordot ebbe a krémes mártásba összemeegited és kész is.

2011. febr. 23. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!