Mirelitből szeretnék zöldborsófőzeléket készíteni,
tejfölöm nincs itthon, készíthetem tejjel is?
olajat melegítesz bele liszt(rántás csak nincs benne pirospaprika)bele a borsó és felöntöd tejjel.ha ügyes vagy és gyakorlót háziasszony akkor elsőre besűrűsödik.de keverd sűrűn mert a tejtől leragad...
2011. febr. 23. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
Tejszíned sincs? Azzal lehetne pótolni a tejfölt.
2011. febr. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
Kevernék a tejhez annyi lisztet,hogy még folyós maradjon és a fővő zborsóhoz ,kevergetés közben ezt a tejfölszerű anyagot hozzáönteném.
2011. febr. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
Mert mire a mirelit borsó megfő a tejben, a tej rég leégett, bármennyire kavarod.
2011. febr. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
nagymamám úgy csinálja, hogy megfőzi vízben a zöldborsót. közben olvasztott vajat kikever liszttel és felönti tejjel, melegítés közben összekeveri. ezzel a masszával sűríti a borsót. azt hiszem ilyesmi a besamel is.persze sót, cukrot, amit szoktál rakj bele.
2011. febr. 23. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Tejszínem van itthon! Mindegyik változatot ki fogom próbálni! :-)
Én nem használok hozzá tejfölt és nagyon finom, a borsót felteszem vízbe főni, rakok bele pici sót, cukrot, aprított petrezselymet, és hagyom főni, amikor megfőtt akkor két evőkanál lisztet , pici pirospaprikával és két deci tejet összekeverek csomómentesre és beleöntöm a borsóba, picit összeforralom , szépen besűrűsödik és kész is. Így sosem volt még csomós és nagyon fini.
2011. febr. 23. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
Én így készítem (mirelitből is):
A borsót néhány kanál olajon megpárolom, egy teáskanál ételízesítő, majd lisztet szórok rá (2-3 evőkanál 1 kg-hoz) és jól elkeverem, majd felöntöm tejjel, forralom megfelelő állagúra. Ha finom zsenge zöldborsót használsz (én az Iglo-t szeretem), akkor még cukrot sem teszek bele, mert finom édes így is.
2011. febr. 23. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
9/15 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon aranyosak vagytok,mindenkinek nagyon szépen köszönöm!!!! Mindegyik változatot ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok mindegyik ízére!:-)
A borsot föz meg h megpuhuljon addig készitzsd el az alapot.
Vágsz össze hagymát és olajon megpárolod,amikor megszikkadt megszorod pl 2 ek lisztel aztán amikor szépen elkeverted felöntöd fokozatosan tejjel,látni fogod mindig h mennyit vesz fel,szép krémes állagúra lehet elkésziteni,közbe kis pirospaprika,so vagy vegeta és mondjuk cukrot is teszek bele.Egy kis petrezsejemzöld ha van otthon még mehet bele.A végén beleöntöd a leszürt bordot ebbe a krémes mártásba összemeegited és kész is.
2011. febr. 23. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: