Mit főzöl ma, és a hét többi napján mit főztél, vagy mit fogsz?
7-8 cm póréhagyma felkarikázva, olajon megpirítva, rá 20 dkg darált csirke (vagy pulyka), kicsi só, bors. Ha megpirult, akkor ráöntesz 2 dl habtejszínt 8 dkg natúr krémsajttal elkeverve (nem medve!!!, natúr, mint pl. a Philadelphia), bele fél csomag apróra vágott friss petrezselyem, kevés kakukkfű és rozmaring, igény szerint még só (nekem már nem kellett). Kicsit átforralod.
30 dkg spagettivel összekevered.
3 adag lesz belőle.
Másik:
1 cs angolszalonnát felcsíkozol, olajon megpirítod. Ráreszelsz 2 g fokhagymát, vigyázz, ne égjen meg. Felöntöd 2 dl habtejszínnel, beleszórsz egy marék összeaprított friss bazsalikomot, felforralod és már kész is. Sózni nem kell, mert a szalonna elég sós. Ha mégis akarod, akkor csak forrás után, mert akkor érződik, mennyire sós.
25-30 dkg spagettire elég. Tálaláskor tükörtojást kell tenni a tetejére.
A maradékot másnap is meg lehet enni, de frissen sokkal finomabb.
Harmadik:
Oldalast besózol, tepsibe teszed, leöntöd paszírozott paradicsommal (amiből az ember a töltött paprikát csinálja, tehát nem paradicsomlé és nem püré), hogy majdnem ellepje. Fedő nélkül addig sütöd, míg a hús megpuhul a paradicsom pedig besűrűsödik (és megédesedik).
Én már csináltam csirkecombbal, karajjal és tarjával is, mind jó lett, és pofonegyszerű. Kb. 1,5 óra kell neki.
Szoktam mellétenni a rácsra héjában krumplit, vagy szintén főtt tésztával tálalom. Nehéz eldönteni, melyikkel jobb.
Tegnap csináltam gombakrémlevest,mexikói rizses húst,ma is azt esszük.
Holnap rakott krumplit csinálok.
Szombaton rántott husit krumplival meg salival.
Utána meg borsófőzeléket rántott párizsival.
Utána meg bőrös karajt grillezve tepsis krumplival.
Általában nem szoktam így megtervezni most sikerült jó sokáig:)
Zöldbab leves, debreceni páros kolbi petrezselymes krumplival, ubi salival
Holnap lecsó lesz csípős lángolt kolbásszal (levesből most egy pár napig elég)
Tervezek még palacsintát a hétre, vagy krumplis-lángost
Hétvégére ha megtalálom a fagyóban a sütni-való pulykát, ha nem, akkor tévedésből valami csikre lesz kiengesztelve, abból fogok valamit kitalálni. Pörkölt és rizseshús már volt csirkéből.
hétfőn maradék sülthús volt egy jó lecsós alapban megpuhítva, egy kis rizzsel.
tegnap a hétfőn fogott hal, paprikás lisztben, sopszka saláta,
ma, szerda krumplistészta, kovászos uborka,
csüt. kelkáposztafőzelék elővett lefagyasztott fasírttal.
péntek.paradicsomleves, máglyarakás,
szombat, töltött egész csirkecombok, rizibizi, valamilyen friss vegyes saláta
vasárnap még a holdban van... :)
én ma mákos és grízes tésztát csináltam. tegnap nagyon fincsi hús leves volt. ma még enni fogunk dinnyét, és főzök kukoricát is.
amúgy az egyik válaszoló aki recepteket írt, habtejszín??? Mint a Hulala pl? Mert az a habtejszín. a főzőtejszín tök más, mert érdekes lenne szerintem a tejszínhabos tészta, már nem azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!