Hogyan készítítek a lecsós szeletet?
Figyelt kérdés
2009. júl. 14. 21:00
1/2 anonim válasza:
A húst kevés zsíron megpirítom,kevés vizet öntök alá,sót borsot.pici majorannát teszek hozzá.Ha a hús már majdnem puha,akkor karikára vágott vöröshagymát,zöldpaprikát és lehéjazott paradicsomot teszek hozzá,és zsírjára sütöm.
2/2 anonim válasza:
Azért szeretem ezt a fajtát, mert egyben maradnak a hósszeletek és teljesen átveszi a lecsó ízét.
Először külön főzöm meg a lecsót: olajon megdinsztelem a hagymát (ízlés szerint lehet kockára vágott szalonnazsíron is), tűzről levéve só, bors, pirospaprika. Vissza a lángra, bele a kockázott paradicsom, hagyom, hogy megeresszen a leve, majd bele a paprika karikára vágva. Semmi víz! Fedő alatt megpárolom, fedő le és hagyom elfőni a levét.
A húsokat kiklopfolom, besózom. Olajon megpirítom, és elkezdem rakni a tepsibe: húsok, lecsó, húsok, lecsó. Alacson lángon fedő alatt hagyom kb. 1/2 órát, majd nyitott tepsiben megsütöm. Ha szereted, reszelt sajttal meg lehet szórni a tetjét és rásütni.
Válogass kedvedre, jó étvágyat!
Üdv:Vike
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!