Mire használhatnék fel kb 2 kg savanykás nyári almát?
Finomak!
Lehet még fincsi kompótot is készíteni belőle, sültek mellé, de közönséges nasinak is finom.
Én is azonnal a pitére gondoltam.
tészta: 30 deka liszt, 20 deka margarin, 10 deka porcukor, 1 tojás sárgája, egy csipet só, egy citrom reszelt héja, fél csomag sütőpor, tejföl a gyúráshoz.
a margarint apró kockákra vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel
belütjük a tojást, beletesszzük a cukort, sót sütőport és annyika tejföl (1-2 kanál) hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapjunk.fél órát hűtőben pihentetjük.
az almát közben meghámozzuk, gyaluljuk, vagy reszeljük, a citrom levével, egy ek. fahéjjal, egy kis cukorral(az alma savasságától függően) mazsolával átpároljuk, majd lehűtjük.nem kell megfőnie, csak összeesnie.
a tésztát kettévesszük és közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk. én a tepsit sütőpapírral kibélelem. az első tésztát, a tetejét is meglisztezve a nyújtófa segítségével beleteszem a tepsibe. villával megszúrkálom,majd egy kis szitált prézlivel megszórom.
ráterítem a kihűlt almát szép egyenletesen. erre jön a másik tésztalap. ezt is megszűrkálom villával.
a tojás maradék fehérjét egy kiskanél tejföllel, és egy kiskanál porcukorral villával felverem.
rákenem a tésztára , míg el nem fogy.
előmelegíttet forró sütőben kb 10 oercig erős lángon sütöm, majd közepesre véve sütöm még kb 30 percig.
ha szép aranybarna a teteje, és már finoman illatozik akkor kész.
hidegen lehet szépen szeletelni.
Ehhez a recepthez még tésztát sem kell külön gyúrni, nagyon egyszerű, és nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!