Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mire használhatnék fel kb 2...

Mire használhatnék fel kb 2 kg savanykás nyári almát?

Figyelt kérdés
Ha lehet, receptet is kérek :)

2012. júl. 15. 16:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Például erre.

[link]

2012. júl. 15. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vagy csinálj egy kis almalevest, és ezt: [link]
2012. júl. 15. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Finomak!


Lehet még fincsi kompótot is készíteni belőle, sültek mellé, de közönséges nasinak is finom.

2012. júl. 15. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is azonnal a pitére gondoltam.

tészta: 30 deka liszt, 20 deka margarin, 10 deka porcukor, 1 tojás sárgája, egy csipet só, egy citrom reszelt héja, fél csomag sütőpor, tejföl a gyúráshoz.

a margarint apró kockákra vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel

belütjük a tojást, beletesszzük a cukort, sót sütőport és annyika tejföl (1-2 kanál) hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapjunk.fél órát hűtőben pihentetjük.

az almát közben meghámozzuk, gyaluljuk, vagy reszeljük, a citrom levével, egy ek. fahéjjal, egy kis cukorral(az alma savasságától függően) mazsolával átpároljuk, majd lehűtjük.nem kell megfőnie, csak összeesnie.

a tésztát kettévesszük és közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk. én a tepsit sütőpapírral kibélelem. az első tésztát, a tetejét is meglisztezve a nyújtófa segítségével beleteszem a tepsibe. villával megszúrkálom,majd egy kis szitált prézlivel megszórom.

ráterítem a kihűlt almát szép egyenletesen. erre jön a másik tésztalap. ezt is megszűrkálom villával.

a tojás maradék fehérjét egy kiskanél tejföllel, és egy kiskanál porcukorral villával felverem.

rákenem a tésztára , míg el nem fogy.

előmelegíttet forró sütőben kb 10 oercig erős lángon sütöm, majd közepesre véve sütöm még kb 30 percig.

ha szép aranybarna a teteje, és már finoman illatozik akkor kész.

hidegen lehet szépen szeletelni.

2012. júl. 16. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Hantacica válasza:

Ehhez a recepthez még tésztát sem kell külön gyúrni, nagyon egyszerű, és nagyon finom!

[link]

2012. júl. 16. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én simán csak megenném! :))
2012. júl. 31. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!