Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leveskockából mikor mennyit?

Leveskockából mikor mennyit?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, és azt szeretném megtudni, hogy a leveskockát mikor is kell használni, no meg mennyit? Ha zöldségekből felpirítva, sózva borsozva csinálom meg a levest abba nem kell leveskocka? De ha rakok bele leveskockát akkor nem kell sózni, borsozni? :D És hány db leveskockát kell rakni / liter vízbe? Köszi!
2012. júl. 13. 23:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
89%

"A besamel mártáshoz nagyon jó a leveskocka. " abba minek leveskocka?????? O.o


"Lehet lepontozni, de nekem nem ízlik az olyan étel, amiben nincs ételízesítő. Hiába teszek bele minden zöldséget, lestyánt, zellert, petrezselymet, még sem olyan az íze, mint a Vegetával készülté." próbáld ki, hogy egy hónapig nem használsz ilyeneket és utána érezni fogod az ételek valódi ízét...anyósom minden lószar művackot belevág minden kajába, amit csinál - a fiát 1 hónap alatt leszoktattam a művackokról, beleértve a húspépes mirelit undormányokat, a knorr/maggi porokat és a leveskocka/vegeta mindennemű változatát - azóta még az anyjánál sem eszi meg ezek nagy részét ;)

2012. júl. 14. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/28 anonim ***** válasza:
32%

Egyetértek 21-es!

Érdekes módon vannak, akik a leveskocka, a por alakú, gyári készítményű fűszerkeverékek nélkül nem tudnak elképzelni egy kaját.

Egy évvel ezelőtt volt itt valaki, aki minden húsételt először tejszínbe pácolt, és csak utána, másnap sütötte-főzte.

Amikor szóvá tettem, hogy a hagyományos magyar konyha 10 év alatt sem használ el annyi tejszínt, mint itt az illető 1 hét alatt, akkor az abbamaradt.

2012. júl. 14. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/28 anonim ***** válasza:
Anyámék 50 éve főznek, finomat ráadásul. De leveskockát is szoktak néha használni, mert tényleg van, amikor jól jön. (Ha pont nincs lefagyasztva zöldségkrémleceshez alaplé pl.) Ja és Stahl Judit is használ leveskockát, a minap láttam a tv2.hu-n egy sültcsirke receptnél. Micsoda szentségtörés... Ja és gyomorrákot se kapott még senki a családban a "műkajától" - ezt csak azért írtam le, mert olvastam már olyan választ aminek az volt a lényege, hogy a leveskockától meg a delikáttól előbb-utóbb mindenki meghal.
2012. júl. 14. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/28 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék, mit tenne egy kockaimádó, ha elmenne egy nívós étterembe... Csapkodnák az asztalt, hogy azonnal hozzanak nekik a kajájukhoz egy zacskó vegetát?

És ha találkoznának egy olasszal, megkérdeznék tőle, hogy ő maggi vagy knorr porral készíti a spagettit?

2012. júl. 14. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/28 anonim ***** válasza:
49%
22: Ezt végképp nem értem, miért fáj az neked, ha valaki szereti a tejszínt, és abba pácolja a húst?
2012. júl. 14. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

#21!

Minek?

Te szerencsétlen, mert úgy szeretem!

Meglep a válasz?

2012. júl. 14. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/28 anonim ***** válasza:

" #21!

Minek?

Te szerencsétlen, mert úgy szeretem!

Meglep a válasz?"


te vagy a szerencsétlen ...de hagyjuk...legalább ne hívd besamel mártásnak

2012. júl. 14. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/28 anonim ***** válasza:

Nem az zavar, hogy valaki szereti a tejszínbe pácolt húst, hanem az, hogy bármilyen kaja elkészítéséhez azt tanácsolta, hogy előtte való este tejszínbe pácolja be.

És teljesen mindegy volt, hogy az milyen jellegű kaja, milyen fajta hús, az előkészület = tejszínbe pácoljuk.

Ez már szerintem azért túlzás.

2012. júl. 14. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!