Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leveskockából mikor mennyit?

Leveskockából mikor mennyit?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, és azt szeretném megtudni, hogy a leveskockát mikor is kell használni, no meg mennyit? Ha zöldségekből felpirítva, sózva borsozva csinálom meg a levest abba nem kell leveskocka? De ha rakok bele leveskockát akkor nem kell sózni, borsozni? :D És hány db leveskockát kell rakni / liter vízbe? Köszi!
2012. júl. 13. 23:14
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
68%

Leveskockából soha semennyit. Ne szokj rá. Undorító szokás, inkább tanulj meg FŐZNI (kockadobálás, porral "főzés" nem főzés).

Hidd el, egy jó levest csak elrontanál vele. Vegyél pár szakácskönyvet (netes recepteket hanyagold, ha lehet, legtöbbje szemét) és próbálkozz. Hidd el, nem olyan nehéz dolog a főzés, mint gondolnád, menni fog.

2012. júl. 13. 23:20
 2/28 anonim ***** válasza:
30%

A leveskocka sokkal teltebbé teszi az ételek ízét.

Hiába teszel egy rakás zöldséget a húslevesbe, a kockában vannak olyanok, amiket nem raksz bele.

Mellette sózom, borsozom is.

Pl. ha rizst főzök, annak a vízébe is teszek egy kockát. Nagyon finom úgy!!!

De másba is: pörkölt, mindenféle leves, stb...

2012. júl. 13. 23:23
 3/28 anonim ***** válasza:
38%

Én ha zöldséglevest csinálok akkor szoktam tenni bele 2 zöldségleveskockát is, de fűszerezem is.

Ha nem tennék bele kockát, akkor nem lenne olyan finom, így sokkal jobb.

2012. júl. 13. 23:23
 4/28 anonim ***** válasza:
98%
Ja, a leveskocka dobozán rajta van, hogy egy kocka mennyi vízhez elég. Általában fél liter, de van amelyik 1 literhez elég.
2012. júl. 13. 23:24
 5/28 anonim ***** válasza:
70%

Elsőnek van igaza. Aki tud főzni, nem használ műanyagot. Nem is egészséges. Cserébe klasszul el lehet rontani a természetes ízeket és a finom ételket vele, mert MŰÍZE van, ami nem telt, hanem ugyanolyan ízűvé tesz mindent, amibe beleteszed.

Ha ragaszkodsz hozzá, akkor az van rá írva, hogy fél liter vízhez 1 kocka és nem kell sózni. De tudd, hogy ha beleteszed a levesbe, ami bele való (ELÉG zöldség, mennyiségre és fajtára is sok, és nem fagyasztott), akkor nem kell hozzá ilyesmi.

2012. júl. 13. 23:34
 6/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Holnap terveztem egy kis egyszerű zöldséglevest, kis tésztával, ezért kérdeztem, hogy kell e bele, vagy érdemes e.
2012. júl. 13. 23:41
 7/28 anonim ***** válasza:
55%

Íme, a „jó leves” receptje:

Jódozott étkezési só, ízfokozók (nátrium-glutamát, E 635), növényi zsír, zöldségkeverék 6% (vöröshagyma, sárgarépa, zeller, póréhagyma, paradicsom), élesztőkivonat, keményítő, maltrodextrin, étkezési só, fűszerek (zellert tartalmaz), zöldfűszerek. (Nyomokban glutént, tejet, tojást, szóját és mustárt tartalmazhat.)

A „rossz leves” receptjeit Horváth Ilona Szakácskönyvében találod. Az első fejezeteket egy kezdőnek mindenképpen el kell olvasnia!

2012. júl. 13. 23:46
 8/28 anonim ***** válasza:
46%
Jajj heteske, de frappánsak vagyunk....
2012. júl. 13. 23:50
 9/28 anonim ***** válasza:
84%
Főzz bele egy kis fej hagymát egészben (utána kidobhatod, ha senki sem szereti, én például imádom), száraz tészta helyett pedig csinálj bele egy kis galuskát! Főzz bele egy kis zellerlevelet, vagy adj hozzá a végén egy kis zöld petrezselymet! Ha a jellegzetes Maggi ízt szereted, az nem más, mint egy kis szárított lestyán!
2012. júl. 13. 23:57
 10/28 anonim ***** válasza:
85%

Aki azt írta, nem lesz elég ízletes a zöldségektől, már hozzászokott az ízfokozó hatásához. Az ő ingerküszöbe már ahhoz igazodott, ezért íztelen neki a természetes.

A zöldségleves a kedvencem. A már említett fűszereken kívül nem is nagyon kell más bele. Ha húslevest készítesz majd, egy kis sáfránytól szép sárga színe lesz. Ez helyettesíthető sáfrányos szeklicével is.

2012. júl. 14. 00:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!