Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leveskockából mikor mennyit?

Leveskockából mikor mennyit?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, és azt szeretném megtudni, hogy a leveskockát mikor is kell használni, no meg mennyit? Ha zöldségekből felpirítva, sózva borsozva csinálom meg a levest abba nem kell leveskocka? De ha rakok bele leveskockát akkor nem kell sózni, borsozni? :D És hány db leveskockát kell rakni / liter vízbe? Köszi!
2012. júl. 13. 23:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
49%

Úgy látom az idelátogatók versenyeznek a piros kéz nyomogatásában. Minden le lett húzva.

Tudod mit! Ha finomat és jót szeretnél készíteni, akkor lehető legkevesebb bolti dolgot tegyél bele. Ne porokat, pépeket, hanem saját kertből vagy piacról beszerzett dolgokat.

Ha erős ízű, de mindegy mi dolgot, akkor leveskockát, fagyasztott zöldséget, száraztésztát.

2012. júl. 14. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 anonim ***** válasza:
75%
érdekes én a büdös életben egy rohadt kockát nem pakoltam a leveseimbe és mégis mindenki odáig van érte, milyen jól főzök...biztos csak hízelegni akarnak és hogy ne fogjak gyanút szednek másodjára is ;)
2012. júl. 14. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/28 anonim ***** válasza:
38%

Leveskockából soha, semennyit.

Egy vicc, aki tud főzni, annak ilyesmi meg sem fordul a fejében.

Friss, jó minőségű hozzávalók kellenek, attól lesz finom az étel, nem némi összepréselt ízfokozótól...

Egész egyszerűen igénytelenségre vall, ha valaki ilyet használ, nem tudja mi az az íz, csak hozzávan szokva a tubusos kecsaphoz meg agyonsózott csipszhez...

2012. júl. 14. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 anonim ***** válasza:
89%
Azért ne nevezzük már igénytelennek, aki leveskockával főz. Én is szoktam pl kukoricás sajtkrémlevest leveskockával készíteni, mert nem fogok csak azért egy leves alaplevet megfőzni, hogy abból készítsem, és úgysem érződik ki mi van benne. Egyébként persze, egy tisztességes húslevesbe vagy zöldséglevesbe nem tesz az ember leveskockát, de ne tekintsük már az ördög találmányának, van, amikor jól jön.
2012. júl. 14. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy ha igazán jó levest szeretnél, akkor: jó sok sárgarépa, egy-két fehérrépa, egy krumpli, egy paradicsom, egy fej hagyma, egy paprika, karalábé, zellergumó, só és szemes bors (ha teatojásban teszed bele a borsot, akkor ki tudod venni egészben). Én ezeket szoktam belerakni, és persze jó sok húst és csontot. (pl marhahús és velős csont) Ez a leves biztosan gazdag és finom lesz :) Esetleg tehetsz még bele kelkáposzta levelet vagy zellerszárat is, csak én ezekre legszívesebben keresztet vetnék, de ettől még más szeretheti. :D
2012. júl. 14. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a 60-as évek második felében először "átjött a jugó határon" a zacskós Delikát (vagy Vegeta?), olvastuk a hátoldalán mi is van benne: megállapítottuk, hogy minden ott terem a kertünkben, csak a tartósítószer és a só nem!

Persze ki is próbáltuk, megkóstoltuk, és aztán azt mondtuk, ezt egye az, aki ennél jobbat nem talál. Mert ha nem is terem a kertedben, de megkapod frissen a piacon, nem kell a tartósított, szárított, mesterséges MŰÍZ!

2012. júl. 14. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 anonim ***** válasza:
9%
Lehet lepontozni, de nekem nem ízlik az olyan étel, amiben nincs ételízesítő. Hiába teszek bele minden zöldséget, lestyánt, zellert, petrezselymet, még sem olyan az íze, mint a Vegetával készülté.
2012. júl. 14. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/28 anonim ***** válasza:
68%
Ha olyan nagyon jó az a leveskocka, mint ahogyan itt egyesek beállítják, Gordon Ramsay miért nem használja? De Bede Robi és Stahl Juci kezében sem láttam még.
2012. júl. 14. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es!

Nem bántalak, ha ezen nőttél fel, ne csodálkozz, hogy ezt tartod jónak. Ezért mondom mindig, hogy: ízlések és pofonok között különbségek vannak, tartsuk tiszteletben mások véleményét arról, hogy ki mit, hogyan szeret.


Csak nézd meg: amit szeretsz, amire most még azt mondod, hogy az a jó, azzal mennyi tartósítószer, és egyéb olyan adalék-anyag kerül be a szervezetedbe, amely az évek során felhalmozódva, különböző betegségek (vesekő stb.) okozója lesz (lehet).

Ha ezzel egyetértesz, akkor előtted a lehetőség, ha nem is egyik napról a másikra, de szépen, fokozatosan visszaállni a természetben található zöldség-félék használatára, fogyasztására, és fokozatosan csökkenteni a mű-dolgokat.

2012. júl. 14. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 anonim ***** válasza:

A besamel mártáshoz nagyon jó a leveskocka.

Más: nevetséges, és gyerekes dolog egymást lepontozni, csak azért, mert más az ízlésünk.

2012. júl. 14. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!