Zsírban sütés, mennyiben, hogyan, stb?
No persze!
A saláták lelke az oliva-olaj!
A pörköltté a mangalica zsírja!
Megpróbáltam elképzelni a salátát egy kis olvasztott zsírral meglocsolva. Hááát....:DDD
Egyébként valóban csak arra lehet alapozni az egészséggel kapcsolatban ,hogy szüleink, nagyszüleink hogyan éltek, mit fogyasztottak. Ahogy ők csinálták a dolgokat, úgy kell nekünk is.Köztük valóban sokkal kevesebb a betegség, tovább is élnek.
Az, hogy a tv-ben mikor mit mondanak ártalmasnak, egészségesnek, arra nem lehet alapozni, mert az is mindig csak forog körbe. Arra is igaz, hogy a világ egy nagy körforgás, akárcsak mindenre.
Maximálisan egyetértek:):)
emlékszem arra is, hogy anno a friss fejes salátát anyukám meglocsolta olvasztott zsírral, ami a hideg salátára odafagyott....utána tette ecetes-sós-cukros lébe
hát mi gyerekek nem örültünk neki. mármint a fagyos zsírnak a leveleken... Brrr.De apám így szerette, és volt szentírás.
mangalicát vágtunk mi is, ami zsírsertés volt. emlékszem a rokonok közötti témázásra, egy disznó fő értékmérője az volt, mennyi zsírja lett. 20-25-30 liter.ennek ki kellett tartani a következő téli vágásig.
Voltam vagy 8.-os, amikor először olajat láttam, egy osztálytársamnál...:)
persze sokat változtott a világ, az olajat sokszor az egekig dícsérik, máskor, meg egészségtelennek kiáltják ki, de ugyanígy van a zsírral is.
midegy én maradok a zsírral való főzés mellett.
Egyetértek előttem szólóval:
zsír vagy olaj = olyan mint a divat: kb. 20 évenként változik. Ezért maradok hűséges a mangalicához. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!