Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zsírban sütés, mennyiben,...

Zsírban sütés, mennyiben, hogyan, stb?

Figyelt kérdés
Most akarunk olajról átállni zsírra, de néhány aprósággal nem vagyunk tisztában. Pl. ha rántani akarunk húst, azt mennyi zsírban kell, vagy krumplit sütni? Ugyan olyan sokban, mint olajban? Akkor pl. mit szoktatok csinálni a zsírral, mikor végeztetek a rántott hús sütésével? Kiöntitek, és minden alkalommal újban süttök, vagy leszűrve, vagy szűretlenül a hűtőben tároljátok? Előre is köszönöm a segítségeteket.

2012. júl. 13. 15:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

No persze!

A saláták lelke az oliva-olaj!

A pörköltté a mangalica zsírja!

2012. júl. 14. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam elképzelni a salátát egy kis olvasztott zsírral meglocsolva. Hááát....:DDD


Egyébként valóban csak arra lehet alapozni az egészséggel kapcsolatban ,hogy szüleink, nagyszüleink hogyan éltek, mit fogyasztottak. Ahogy ők csinálták a dolgokat, úgy kell nekünk is.Köztük valóban sokkal kevesebb a betegség, tovább is élnek.


Az, hogy a tv-ben mikor mit mondanak ártalmasnak, egészségesnek, arra nem lehet alapozni, mert az is mindig csak forog körbe. Arra is igaz, hogy a világ egy nagy körforgás, akárcsak mindenre.

2012. júl. 14. 14:39
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

Maximálisan egyetértek:):)

emlékszem arra is, hogy anno a friss fejes salátát anyukám meglocsolta olvasztott zsírral, ami a hideg salátára odafagyott....utána tette ecetes-sós-cukros lébe

hát mi gyerekek nem örültünk neki. mármint a fagyos zsírnak a leveleken... Brrr.De apám így szerette, és volt szentírás.

mangalicát vágtunk mi is, ami zsírsertés volt. emlékszem a rokonok közötti témázásra, egy disznó fő értékmérője az volt, mennyi zsírja lett. 20-25-30 liter.ennek ki kellett tartani a következő téli vágásig.

Voltam vagy 8.-os, amikor először olajat láttam, egy osztálytársamnál...:)

persze sokat változtott a világ, az olajat sokszor az egekig dícsérik, máskor, meg egészségtelennek kiáltják ki, de ugyanígy van a zsírral is.

midegy én maradok a zsírral való főzés mellett.

2012. júl. 14. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek előttem szólóval:

zsír vagy olaj = olyan mint a divat: kb. 20 évenként változik. Ezért maradok hűséges a mangalicához. :)))

2012. júl. 14. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!