Mit jelentenek ezek a receptekben?
Találtam egy (azt hiszem) amerikai oldalt (de sok más ország ételei is találhatók itt..)
Ezen olvasgattam a receptekben a hozzávalók között: shortening, buttermilk, cream of tartar.
Kérdésem, hogy mik ezek, és hogyan lehetne őket helyettesíteni és milyen arányban?
Más országok receptjeit próbálgatnám ki, és ezek miatt kérdezem :) Bagel receptet kerestem ezen az oldalon, és böngészés közben megakadt rajtuk a szemem.
A shortening az a zsiradék.
A buttermilk az az író.
Cream of tartar pedig a tisztított borkő. Fehér por, amit régebben sütéskor használtak azért, hogy a sütik megemelkedjenek. Ha tisztított borkőhöz keversz szódabikarbónát, akkor sütőport kapsz. Lazítja a sütiket.
Írót itthon is lehet kapni, nem hinném, hogy helyettesítésre szorul.
Zsiradékként pl. margarint, vajat használhatsz.
1-es voltam:
Az író a vajgyártás mellékterméke.
Jó hatással van a bélflórára és azokra a betegekre akik májbetegségben és gyomornyálkahártya-gyulladásban szenvednek.Az író fogyasztása alacsonyabb vérnyomáshoz vezet és még a szérumkoleszterin szintjét is csökkenti. A kalcium és a riboflavin szempontjából az író az eredeti tejjel egyenértékű.Az író rendkívül gazdag lecitinben, mivel a zsírgolyómembránok a vajkészítés során átmennek abba.Az írót és a joghurtot a gyerekek hasmenésének megelőzésére javasolják, és alkalmazzák a csecsemőtápszer tejsavtartalmának növelésére is.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves második, részben igazad van, mert a buttermilket nem néztem meg fordítóban, viszont a maradék kettőt igen, és mivel nem hozott ki semmi konkrétat, ezért a harmadikat már be se írtam. Különben sem bízom meg a netes fordítókban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!