SÜRGŐS! Ezek mégis mit jelentenek?
Egyszer sütöttem igazi házi krémest. Gyönyörű szép lett, akár még egy cukrászdába is elmehetett volna, az ízéről nem nyilatkoznék, mert én nem szeretem így saját véleményt nem tudok mondani...,de aki kóstolta, kis híján sírva könyörgött, hogy süssek még. :D
Bevallom, ez egy neten talált recept volt, de se a recept nincs meg, se az emlék, hogy hogyan is csináltam. :(
Annyira emlékszem, hogy azt hiszem 9 tojás fehérjéből készítettem keményre vert habot, meg valamilyen felfőzött vaníliás krémbe forgattam bele. Leveles tészta volt a tetején, amit saját kézzel készítettem, NEM bolti, ez azért nem tetszett, mert nagyon fáradságos munka tud lenni, és nekem a házi tészta, túl "zsíros" ízű volt. :S Bár mondjunk nekem még egy joghurt is lassan túl "zsíros". :D Így a bolti mellet teszem le ez alkalommal a voksomat.
Lényegre térve ez a recept tűnik még a legígéretesebbnek...a többi ilyen össze esett kupacnak látszik.
De ezek a mennyiség megadások...szörnyen rosszak. :@
...0,10 (opcionális) tojássárgája. Ez meg mi ??!
Légyszíves segítsetek rajtam, nagyon fontos lenne. Felőlem jól bevált recepteket is írhattok, vagy a linkeltet lefordíthatjátok egy kicsit egyszerűbbre pl. 9 tojásfehérje, vagy nem tudom, hogy ez mit jelent. :D
Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)
Ha nem lenne senki, aki megfejtené, akkor esetleg próbáld az alap cukrászkrémet:
1 dl tejhez 1,5dkg keményítőliszt, 3dkg cukor
Egy átlag tepsi méretű süti sac/kb 1-1,5 liter krémet kíván
Nem értem ezeket a mennyiségeket : Évek óta ezt a Krémest sütöm.
Krémes .
Hozzávalok.
6 tojás
30dkg porcukor
20dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 evő kanál zselatin
20 dkg porcukor
2csomag vaniliás puding.
Tészta
6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral9 kanál hídeg vízzel habosra keverünk. A 20dkg lisztet és a sütőport hozzá adjuk . simára keverjük. 2db lapot sütünk belőle. / sütőpapira kell tenni a lapokat,ha megsültek akkor a sütőpapirt még addig kell levenni amig a lap meleg. Mert a ha kihült akkor a cukor miatt elkezd ragadi a lap és nem lehet levenni a sütőpapirt./
Krém:: 1 evő kanál zselatint,2dl vízzel,10dkg cukorral,2 csomag vaniliás pudingporral összekeverünk és állni hagyjuk.
6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. Egy lábosba 4dl vízet felforralunk és a pudingos masszát beleöntjük: Addig főzzük amig üvegesnek látszik. Majd ovatosan belekeverjük a tojások kemény habját. / nem kell megvárni amig a sárga krém kihül melegen kell a habot hozzáadni/ A krémet a lapok közzé töltjük. / Ha van itthon tejszínhabom akkor felverem habbá és a sárga krém tetejére teszem. / Igy francia krémest kapok./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!