Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A receptekben a húsleveslé...

A receptekben a húsleveslé mit jelent?

Figyelt kérdés
gondolom nem azt, hogy elteszek egy kicsit a húslevesből, hanem azt hogy sima vízzel megcsinálok egy húsleveskockát. de ebben nem vagyok biztos, sőt valószínű hogy irdatlan nagy barom vagyok. valaki segítene? :D
2011. jún. 20. 22:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A régi receptekben valóban húsleves leve szerepel. Ma már,ha nincs,akkor leveskockából csinálják.
2011. jún. 20. 22:41
 2/6 anonim válasza:
100%
Igazából valójában a húsleves levét jelenti konkrétan, de a legtöbbször odaírják azt is,h. készülhet leveskockából+ vízből is.
2011. jún. 20. 22:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
hááát lehet kockából is,de én inkább ha főzök,akkor a maradékot mindíg lefagyasztom 2 decinként és azt használom. nem szeretem a kockának a jellegzetes ízét
2011. jún. 20. 22:50
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat :D
2011. jún. 20. 23:00
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Nem leszek népszerű.

Vegyünk egy pörköltet. Csapvízzel, az igénytelenek öntik fel, kockalevessel meg a lusták, akik restek néhány száz forintból alaplét főzni.

Főzz 2-3 órán át pár kiló sertéscsontot,(vegyesen velőset,és fehéret) majd félliteres flakonokba töltve tedd a fagyasztóba. Sok mindenbe felhasználható, megéri a fáradságot. Term. só és zöldség nélkül készül, azt majd teszel a készülő ételbe. Gulyások, pörköltek, tokányok, raguk, mártások, stb. klasszisokkal jobbak lesznek, mint csapvízzel.

2011. jún. 21. 06:20
 6/6 anonim ***** válasza:
én is a maradék levest lefagyasztom
2011. jún. 21. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!