Mit jelent az enyhén/kicsit sós víz illetve a sós víz a receptekben?
Üdv mindenkinek!
16 éves fiú vagyok, s szeretek próbálgatni főzni. Múltkor nagyon elsóztam a vizet, s most megszeretném kérdezni, hogy mennyi sót takar a kicsit sós víz valamint a sós víz? Hány evőkanál, vagy valami egyszerű mértékegységgel... :)
Köszönöm szépen!
Tészta fözéséhez 1 liter vizbe kb 1-2 teáskanálnyit tegyél. A többi ételbe meg elöször kevés sót adj, kis idö múlva próbáld meg, hogy izlik-e, és ha szükséges, akkor adj még hozzá valamennyit. Nekem általában 1 liternyi ételhet elég 1 csapott teáskanálnyi - de ez természetesen csak tájékoztatásként van gondolva, mert a recepttöl is függ.
Arra figyelj, hogy ha a receptben sonka, szalonna, húsleves, leveskocka van, akkor abban már van só, tehát elösözör kostolgasd és csak utána tegyél bele sót, ha kell.
hát én úgy szoktam hogy ha enyhén sós pld tésztát csinálsz akkor kb fél teáskanál, vagy egy negyed teáskanál, de én sótlanul eszek szóval amire azt írja a recept hogy enyhén sós azt én meg se sózóm.
Még annyit utólag lehet sózni abból nincs gond viszont ha valamit túlsózol azt már nehezebb orvosolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!