Elfelejtettem csirkemellet kivenni a fagyasztóból. Ha a mikróban van ilyen felolvasztó funkció, és azzal olvasztom fel az jó?
Mikróban is kiolvaszthatod, de időnként előfordul, hogy egyes részeit jobban éri a mikrohullám (szélek), így azok közben megfőnek. Márkás mikróm van, mégis előfordul a kiolvasztási funkciónál.
Ami talán ennél jobb lehet, gyorsan belevágod egy kis hideg, vagy langyos vízbe, és ott 3-4 óra alatt tutira kiolvad (persze ez attól is függ, hogy mekkora darab a husi). Arra figyelj, hogy ha már csak épp jeges, akkor ne feltétlenül maradjon kint a vízben, nehogy elinduljanak benne a bacik (főleg ilyen melegben) Így, félig fagyos állapotban is jól lehet vele dolgozni (vágni).
Ha nagyon sürgős, akkor meleg vízbe rakd (ne forró, csak ami jön a csapból), így rövid időn belül kiolvad. Én már olvasztottam így többször nem volt vele gond.
Az utolsó szerint csinálom én is.dupla neylon, hidegvíz, hogy ellepje, egy óra alatt kiolvad, lehet vele szépen dolgozni.
A mikrozást én sem szeretem, megfő a széle itt-ott.
Miért csirkemellet csináltok? Az a legszárazabb hús mindegyik között! Nagyon nehéz jó ételt csinálni belőle.
Meleg vízben kiolvaszthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!