Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tárolhatom hűtőben a bekevert...

Tárolhatom hűtőben a bekevert palacsintatésztát?

Figyelt kérdés
Felét ebédre, felét vacsira szeretném kisütni. Maradhat estig a hűtőben?
2012. júl. 12. 11:07
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Nyáron nem célszerű órákat elöl tárolni, úgyhogy jobb lesz ha beteszed a hűtőbe, igen.Arra vigyázz,hogy ne csomósodjon be.
2012. júl. 12. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Igen.
2012. júl. 12. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hogyan tudom megakadályozni a csomósodást?
2012. júl. 12. 11:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nekem nem szokott becsomósodni. Amikor kiveszem, fel kell hígítani kicsit, mert megdagad a liszt és sűrűbb lesz. De kisütheted az összes palacsintát egyszerre, úgy is eláll estig.
2012. júl. 12. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
100%
Nekem két napig volt bennt a hűtőbe.Harmadik nap mikor kivettem bevolt csomósodva de összekevertem géppel és semmi baj nem volt :)
2012. júl. 12. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:

a lisztet ha beleszitálod, nem beledöntöd amikor csinálod a tésztát, kisebb eséllyel csomósodik

kis olajat a tetejére, nem lesz gond

2012. júl. 12. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Direkt nem sütöm ki mind egyszerre, frissen finomabb :)
2012. júl. 12. 11:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A palacsintatészta eleve akkor az igazi, ha néhány órát, de legalább egyet áll! Sokkal könnyebb bánni vele, nem szakad szét, stb. Bár ezekben a modern teflonos sütőkben frissen keverve sem szakad szét, de mindenesetre lágyabb lesz az egész, ha pihen a tészta előtte!


Pár napot tárolva sem lesz semmi baja, ha hűtőben van, és mindig arra az időre van kivéve, ha sütünk belőle. Egyedül annyi a bibí, hogy az edény széléhez elkezd hozzászáradni a teteje. És bár ettől még nem romlott, csak egyszerűen kicsit undorító. 3 napnál tovább nem tárolnám. De estéig igen, másnapig igen, harmadnap reggelig igen. Kb nálam ez a max.


Becsomósodni pedig nem fog. Mert ha egyszer már simára keverted, akkor utána csak sűrűbb lesz a liszt dagadása miatt, csomós újra nem. Néhány kanál olajat kell a tésztába rakni még az elején.

2012. júl. 12. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Hundvd7 válasza:
Most 5 nap után sütöttem őket ki. Semmi bajuk nem volt, csak valóban meg kellett újra keverni
2022. jan. 27. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!