Tárolhatom hűtőben a bekevert palacsintatésztát?
a lisztet ha beleszitálod, nem beledöntöd amikor csinálod a tésztát, kisebb eséllyel csomósodik
kis olajat a tetejére, nem lesz gond
A palacsintatészta eleve akkor az igazi, ha néhány órát, de legalább egyet áll! Sokkal könnyebb bánni vele, nem szakad szét, stb. Bár ezekben a modern teflonos sütőkben frissen keverve sem szakad szét, de mindenesetre lágyabb lesz az egész, ha pihen a tészta előtte!
Pár napot tárolva sem lesz semmi baja, ha hűtőben van, és mindig arra az időre van kivéve, ha sütünk belőle. Egyedül annyi a bibí, hogy az edény széléhez elkezd hozzászáradni a teteje. És bár ettől még nem romlott, csak egyszerűen kicsit undorító. 3 napnál tovább nem tárolnám. De estéig igen, másnapig igen, harmadnap reggelig igen. Kb nálam ez a max.
Becsomósodni pedig nem fog. Mert ha egyszer már simára keverted, akkor utána csak sűrűbb lesz a liszt dagadása miatt, csomós újra nem. Néhány kanál olajat kell a tésztába rakni még az elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!