Tojásfehérjét amit nem használtam fel a sütéshez, meddig tárolhatom hűtőben?
Köszönöm szépen a válaszod!
De jó, nem is tudtam, hogy le is lehet fagyasztani, akkor gyorsan el is teszem!
Én is fagyasztani szoktam kis műanyag vajkrémes dobozkákban, vagy nagyobb jégkockatartóban (egy-egy kockában nekem pont elfér 1 fehérje, miután megfagyott, kiütögetem belőle, és zacskóba teszem).
Ha fel akarom használni, előző este kiveszem a fagyasztóból a hűtő részbe, éjszaka kiolvad, és ugyanúgy használom, mintha friss lenne. Néhány hónapig semmi baja a fagyóban a tojásfehérjének.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Ha sok a megmaradt fehérje, lehet sütni pavlova tortát is.
még egy gondolat, nemcsak 2-3 hétig, hanem 2-3 hónapig is lehet fagyasztani.addig csak összejön annyi, hogy lehet valamit vele kezdeni.
de, ha csak egyet teszek egy kis pikszisbe félre(pl pitébe csak a sárgája kell.) észben tartom, és, legközelebbi panírozáshoz felhasználom. (kiengedve)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!