Így meglehet állapítani, hogy valódi-e a méz? Vagy csak felcukrozott?
Egyetértek az előttem szólóval!
Bár vannak akik szerint az igazi méz előbb cukrosodik meg, mint a hamisított!
Sehogyse lehet! Max laborban.
A valódi méz ha vegyes vagy virágméz akkor gyorsan kikristályosodik. Egyedül csak az akác méz az amelyik akár éveken keresztül is folyékony marad.
Ha melegíted a vízet annak nem szabad forrnia, épp, hogy csak meleg legyen a víz.
Méhészmester barátom információira támaszkodva:
Minden méz kristályosodik, a "valódi" gyorsabban, a repceméz a leggyorsabban.
A cukrot nem "belerakják", hanem a méheket etetik cukorsziruppal, gyenge virágzás idején, így a méz beltartalmi értékei gyengébbek, mint a virágporból készítetteké.
A teljesen "hamis" méz más kategória, annak forgalmazásáért akár ülni is lehet.
Minden méhész eteti így a méheket.
A mézet a méhek a virágnak a nektárjából készítik és nem virágporból.
A méhészek a virágport úgy hasznosítják, hogy a kaptárak bejáratához tesznek egy finom szálú kefét és ahogy a méhek áthaladnak rajtuk a kis sörték a méhek lábáról lesöprik a virágport az alattuk található kis tálkába, dobozba, stb.
A méhészek ezeket összegyűjtik és ezt is eladják.
Persze azért van pár sejt amit a méhek virágporral töltenek meg, de azt meg is eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!