Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Így meglehet állapítani, hogy...

Így meglehet állapítani, hogy valódi-e a méz? Vagy csak felcukrozott?

Figyelt kérdés
Vettünk 5 kiló mézet és nem tudtuk olyan gyorsan megenni. Megszilárdult és ezért elkezdtük vízbe melegíteni amíg a víz fel nem forrt. Így a méz is szép folyékony lett. Szóval ha lenne benne cukor amit beleraktak akkor az KIKRISTÁLYOSODOTT volna? köszi. -csak érdekel, hogy átvágtak-e.
2012. júl. 10. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a valódi méz is kikristályosodik, majd melegitéskor folyós lesz. a hamisitást csak laboratóriumi eszközökkel lehet kimutatni
2012. júl. 10. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval!

Bár vannak akik szerint az igazi méz előbb cukrosodik meg, mint a hamisított!

2012. júl. 10. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Max az ízén érzed, de az állagából nem tudod megmondani, hogy cukorból van. Ha cukorból van, nincs olyan jellegzetes méz íze, vagy csak nagyon gyengén.
2012. júl. 10. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi.
2012. júl. 10. 20:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Sehogyse lehet! Max laborban.

A valódi méz ha vegyes vagy virágméz akkor gyorsan kikristályosodik. Egyedül csak az akác méz az amelyik akár éveken keresztül is folyékony marad.

Ha melegíted a vízet annak nem szabad forrnia, épp, hogy csak meleg legyen a víz.

2012. júl. 10. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:

Méhészmester barátom információira támaszkodva:

Minden méz kristályosodik, a "valódi" gyorsabban, a repceméz a leggyorsabban.

A cukrot nem "belerakják", hanem a méheket etetik cukorsziruppal, gyenge virágzás idején, így a méz beltartalmi értékei gyengébbek, mint a virágporból készítetteké.

A teljesen "hamis" méz más kategória, annak forgalmazásáért akár ülni is lehet.

2012. júl. 11. 03:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én méhész ismerőseim is etetik a méheket egy kis porcukor méz és egy kis víz keverékével amiből egy lágy massza lesz, ezt a masszát a pároztatóknál szokták használni amikor a méhék nem keretes kaptárokban vannak, szóval ez nem jut a keretes kaptárokba és nem használják fel a méhek a méz készítésénél. Sőt télen amikor nincs virág és nincs hordás, akkor a méhészek ezzel a porcukor méz keverékkel szokták etetni a méheket mert különben ha nem lenne mit enniük akkor elpusztulnának a méhek, ebből nyerik a télen az energiájukat a létfennmaradáshoz. A virágpor nem kell a méz készítéshez a méheknek.
2012. júl. 12. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Minden méhész eteti így a méheket.

A mézet a méhek a virágnak a nektárjából készítik és nem virágporból.

A méhészek a virágport úgy hasznosítják, hogy a kaptárak bejáratához tesznek egy finom szálú kefét és ahogy a méhek áthaladnak rajtuk a kis sörték a méhek lábáról lesöprik a virágport az alattuk található kis tálkába, dobozba, stb.

A méhészek ezeket összegyűjtik és ezt is eladják.

Persze azért van pár sejt amit a méhek virágporral töltenek meg, de azt meg is eszik.

2012. júl. 12. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!