A valódi palócleves receptet leírnátok?
Az eredeti recept szerint ürühúsból, természetesen zsírral készül, mi otthon marhából, olajjal szoktuk megfőzni.
Palócleves
Hozzávalók:
- 800 g báránylapocka (színhús)
- 100 g zsír
- 400 g tisztított vöröshagyma
- 500 g tisztított burgonya
- 500 g tisztított zöldbab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- ½ cs petrezselyemzöld
- 5 dl tejföl
- 3 dl fehérbor
- 2 l csontlé
- 1 db citrom
- só
- őrölt paprika
- őrölt köménymag
- piros arany
- liszt
A húst apró kockákra vágjuk, majd alaposan megmossuk. Zsíron finomra vágott hagymát aranysárgára pirítunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, köménymagot és egy késhegynyi piros aranyat, és megszórjuk fűszerpaprikával. Rátesszük a kockákra vágott húst, megsózzuk, és fedő alatt 30 percig pörköljük. Időnként adunk hozzá egy nagyon pici csontlevet.
A bárányhús főzése közben a burgonyát apró kockákra vágjuk.
A zöldbabot 3 cm-esre vágjuk és félretesszük. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, zöldbabot, és felengedjük csontlével. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük, lassú tűzön készre főzzük. Tejfeles habarást készítünk (liszt, tejföl) és a forrásban levő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük fehérborral és szűrt citromlével. Házilag készített csipetkével tálaljuk.
Első két válaszoló!
Köszi a gyors választ!
Kissé eltér a kettő egymástól, de majd megkóstoljuk mindkettőt és döntünk, melyiknél maradunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!