Milyen a valódi oroszkrém torta? Kétfélét árulnak, az egyik ehetetlen, a másik nagyon finom.
Amelyik számomra ehetetlen, az egy sűrű, édes fehér krémmel van töltve (nagyon hasonlít a tejszínhabhoz, de nem olyan könnyű). Ezt árulják a legtöbb helyen.
A másik, amelyiket imádom, annak a töltése inkább valamiféle vaníliakrém, még a színe is sárga.
Akkor most melyik az "igazi"?
mert sok helyen növényi habbal csinálják tejszín helyett, ami azért más állagú, mint a friss könnyű tejszín.
a cukrászati hab, stabil megbízható, de nem tejszín!
van akinek bejön, van aki ragaszkodik a hagyományoshoz.
Egy múlt század elején kiadott könyv szerint:
az alap piskóta,de nem babapiskóta.
A krém tojásból készült vanília krém,benne rumban áztatott cukrozott gyümölcsök. A kihűlt krémhez pedig tejszínhabot kevernek.
2 -3 lapot lapot ezzel töltenek meg, a tetejére tejszínhab kerül.
Ez az eredeti recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!