Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a valódi oroszkrém...

Milyen a valódi oroszkrém torta? Kétfélét árulnak, az egyik ehetetlen, a másik nagyon finom.

Figyelt kérdés

Amelyik számomra ehetetlen, az egy sűrű, édes fehér krémmel van töltve (nagyon hasonlít a tejszínhabhoz, de nem olyan könnyű). Ezt árulják a legtöbb helyen.

A másik, amelyiket imádom, annak a töltése inkább valamiféle vaníliakrém, még a színe is sárga.

Akkor most melyik az "igazi"?



2012. jan. 5. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:

mert sok helyen növényi habbal csinálják tejszín helyett, ami azért más állagú, mint a friss könnyű tejszín.

a cukrászati hab, stabil megbízható, de nem tejszín!

van akinek bejön, van aki ragaszkodik a hagyományoshoz.

2012. jan. 5. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy múlt század elején kiadott könyv szerint:

az alap piskóta,de nem babapiskóta.

A krém tojásból készült vanília krém,benne rumban áztatott cukrozott gyümölcsök. A kihűlt krémhez pedig tejszínhabot kevernek.

2 -3 lapot lapot ezzel töltenek meg, a tetejére tejszínhab kerül.

Ez az eredeti recept.

2012. jan. 5. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Az oroszkrém tölteléke sárga. :)
2012. jan. 5. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A vanília krém is sárga,még ha van benne tejszínhab is. Tojássárgájából készül.
2012. jan. 5. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
De ti is találkoztatok mindkét félével? A fehér krémmel készültnek szinte csak cukor és vaj íze van, vanília semmi:(
2012. jan. 5. 23:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!