Én szeretném meglepni édesanyámat valami finom hagyományosabb de könnyen elkészithető tortával mert nem nagyon tudok sütni és soha nem csináltam tortát. Ugy 1 vagy mésfél órám lenne rá, dec 19. én szeretném elkésziteni. Mi lenne a legmegfelelöbb?
Az első tortákat még egy gyakorlottnak sem sikerül mindig jól elkészíteni.
A legegyszerűbb és finom is:
25 dk babapiskótát,vagy kekszet törj össze finomra. Gyúrd össze 10 dk puha margarinnal. Símitsd egy tortaformába,és tedd be a hűtőbe néhány órára.
Tehetsz rá bármilyen vajaskrémet. De a legfinomabb,ha veszel valamilyen fagyasztott gyümölcsöt. Ha kiolvadt a levéből tortazselét készíts. Még melegen keverd bele a gyümölcsöt,és kend rá a tortalapra. Tégy a tetejére tejszínhabot,és díszitsd a gyümölccsel.
Lúdláb torta:
4 tojásból dióspiskótát kell sütni.
25 dk vajat cukorral,kakaóval habosra kikeverni. Ezt rákenni a tortalapra. A krémbe rumos meggyet (de,sima is jó) kell nyomkodni. A tetejét simára elkenni,és a hűtőben jól kifagyasztani.
Bevonócsokit fel kell olvasztani,és gyorsan a torta tetejére önteni. Még melegen kell a csokin a szeletek helyét bejelölni. Felvágni csak a teljes dermedés után lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!