Kipróbált, és finom linzerkarika receptet írna valaki?
Sajnos nekem mindíg kemény, és még a lekvártól sem puhul meg. Sok könyvemben benne van, de mindet nem akarom végigpróbálni.
Ha valaki írna olyan receptet ami finom, és nem kőkemény megköszönném a segítségét!
Tudom, hogy nem szabad sokáig sütni, mert kiszárad, de mindíg félek, hogy nyers marad. Villany sütőm van.
Hány fokon és kb. mennyi ideig kell sütni?
Előre is köszi!





Hókifli recept szerintem tökéletes linzerkarikának is
Hozzávalók:40 dkg liszt (20 dkg finom liszt és 20 dkg rétes liszt), 25 dkg vaj, 1 kis doboz tejföl, egy csipet só, 1 cs. sütőpor
A lisztet a vajjal elmorzsolod, a tejföllel és a sóval gyúrd össze, és tedd be a hűtőbe 1-2 órára. Előmelegített sütőben süsd meg (180 fokon szoktam), nem tudom mennyi idő kell neki, de én akkor veszem ki, ha a teteje egy nagyon picit kezd színesedni és megnyomva már nem túl puha a tészta.










nekem ez jött be linzernek. omlós és finom. nem szárad ki.
30 deka liszt
20 deka vaj/margarin
10 deka porcukor
1 tojás sárgája
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
reszelt citromhéj.
a vajat a liszttel elmorzsolni, bele porcukor, a tojás ,
sütőpor, van. cukor, citromhéj.
esetleg egy kanál tejföllel kezelhetőbbé lehet tenni összeállításkor.
a jól összegyúrt tésztát fél óráig pihentetem,majd kinyújtva formákra szaggatom. kb 50 lesz belőle, vagyis legalább 3 tepsi, mert nem szabad sűrűn rakni, mivel megnőnek.
nekem gázom van, előmelegített sütőben kb 180 fokon talán 10 percig sütöm, míg halvanysárga nem lesz.
addigra kész a többi tepsi is ( persze sütőpapíron) és cserélem őket.
kihűtve díszítem, ragasztom össze a sütiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!